Golden State Killer: plea deal, bild på Visalia Ransacker (suddigt) och DeAngelos störiga hållning.

Det här är en del i vår serie om East Area Rapist aka Original Night Stalker aka Golden State Killer. Alla delar samt en introduktion till fallet kan hittas i kategorin EAR/ONS

Hej mörderinos!

Det är mer än ett år sedan vi hördes. Här kommer lite fresh news: I måndagsnatt släppte DeAngelos advokater information om att DeAngelo är villig att plead guilty om åklagaren går med på en livstidsdom och inte dödsstraff.  La Times har tagit del av *the motion* och skriver att följande kan läsas i en fotnot på en av de 41 sidorna:

“Mr. DeAngelo is 74 years old. He has offered to plead to the charges with a lifetime sentence”

Tidigare idag kommenterade en av våra älsklingar Jennifer Carole (dotter till mordoffret Lyman Smith) följande till Oxygen:

”He doesn’t get to control the situation again. This is not his show … That skinny ass needs to sit in a courtroom, at least for a preliminary trial to be held accountable”.

Datumet för the preliminary hearing är satt till 12 maj och då börjar åklagaren kalla vittnen. Totalt räknar man att 100 personer kommer höras. En preliminary hearing är alltså en slags ”minirättegång” där man går igenom bevisen som finns och bedömer om de är tillräckliga för en riktig rättegång (alltså: if the case is deemed to have merit). The trial before the trial säger Wikipedia. En erkännandepleadning redan nu skulle kunna innebära att han inte alls kommer dyka upp som åtalad i en rättegång.

MEN! Kan man se det här som ett erkännande alltså? Jag hade ändå trott att han skulle vänta ut sin död i tystnad utan att ta något som helst ansvar för handlingarna. Eftersom rättegången beräknas kosta ungefär 20 miljoner dollarz och kostnaden varit en av de stora diskussionerna kanske det är önskvärt ändå. Vad vet jag. Det jag, personligen i egenskap av ingen viktig person alls av helt egoistiska anledningar, helst av allt hade velat se är fotografier på DeAngelo från den aktiva perioden. La Times släppte i somras sitt jättegräv om GSK (som vi väntat på sedan dag två typ?) och vi fick den här suddiga bilden från 1975 där DeAngelo är huvud nummer tre från höger:

gsk1975

Denna nuna ska alltså ha varit Visalia Ransacker.

La Times artikelserie + podcast Man in the Window är ett varmt tips. Vilken treat om du inte har hunnit lyssna än. Rekommenderar främst de första delarna där hans exflickvän Bonnie har intervjuats och berättar om förhållandet, DeAngelos reaktion när hon gjorde slut (innefattar ett fönster och ett vapen), massa nya bilder, etc.

Vill man läsa mer har även Rolling Stone skrivit om Golden State Killers legacy i Rancho Cordova, alltså om området där East Area Rapist började. Artikeln handlar om hur samhället fördes samman och om synen på våldtäkt under 70-talet och är skriven ur de boendes perspektiv. Väldigt fin tycker jag.

gsk27ar

Sjukt svår att uppskatta ålder på ändå? Det ska han ju ha. Är han 17 år? Är han 45? Ingen vet.

Här är ett arkivklipp från 70-talet som handlar om East Area Rapist:

En av de *smaskigaste* och mest sensationella diskussionerna handlar (fortfarande) om DeAngelo var registrerad på Earonsforumet som användaren CBK. Vilket skulle kunna vara en akronym för Creek Bed Killer = vad man kallade mördaren i Goleta innan alla morden kopplades ihop och blev Original Night Stalker. Och som vanligt är det ju lätt att hitta saker som argumenterar för sin tes om man väljer ut just precis de delarna som stödjer den och utelämnar andra. Däremot vet vi ju att Paul Holes avslöjat i liveavsnittet av Small Town Dicks att det är 100% sant att DeAngelo följde fallet aktivt och att han specifikt visste vem Paul Holes var. Det är ju något verkligt obehagligt med det. Paul Holes ska även ha sagt:

”it seems he’s sitting there, recreating these crime scenes, fondling these souvenirs that he was keeping in the house and doing whatever he would be doing sexually”

Aja, har är en tråd där en person sammanställt CBK-clues och andra ifrågasätter, etc.

Andra Reddittrådsfavoriter som skapats under året:

Man pratar ju rätt mycket om upplevelsen av antiklimax när den person som målats upp som ett kriminellt mastermind visar sig vara en helt vanlig person. Right. Sådan är inte jag. Känner inga sådana känslor. Jag har basunerat ut i krönikor att vi måste sluta måla upp våldtäktsmän som monster och inse att de är helt vanliga människor. Fäktats i kommentarsfält.
TROTS DETTA finner jag det oerhört irri att den person som jag ägnat så mycket tid åt att hitta har en så störig hållning. Han ser prick ut som patienten i spelet Operation??

gkswedding

Gubben i Operation?

Skärmavbild 2020-03-05 kl. 19.49.46

Våldtäktsman och seriemördare?

Annons

2 reaktioner till “Golden State Killer: plea deal, bild på Visalia Ransacker (suddigt) och DeAngelos störiga hållning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s