Det utlovas nyheter i Bear brook-fallet imorgon

Ida har tidigare skrivit ett tipsinlägg om podcasten Bear Brook, där  man berättar om utredningen runt de fyra oidentifierade kroppar som hittas i två tunnor i skogen i New Hampshire – med 15 års mellanrum. Nu verkar det hända saker i fallet!

Först: bakgrund: De fyra personerna i tunnorna var en kvinna och tre barn, än idag är samtliga oidentifierade. Man har tagit fram flera skisser baserade på den information man kunde få fram ur deras kvarlevor, som man tror funnits i tunnorna sedan någon gång mellan 1977-1985.

BC99414F-2A98-4FCF-B383-CA7261BA58AA

Den första tunnan hittades 1985 och den andra i 2000.

År 2002 mördar en man vid namn Robert Evans sin fru Eunsoon Jun. Han döms till fängelse för mordet och man upptäcker att han använt sig av en rad olika identiteter under många år. När polisen förhör honom vägrar han dock prata om det och han dör i fängelset 2010.

I 2015 lyckas man via DNA bekräfta att den oidentifierade kvinnan är mamma till två av flickorna. Ingen av de tre är dock i släkt med det tredje barnet.

När utredarna följer Robert Evans spår så leder det fram till en ung kvinna som Evans övergett många år tidigare, vilket lett till att hon hamnat i fosterbarnssystemet. Det visar sig att hennes DNA matchar med det barnet i tunnan som inget av de andra tre offren är i släkt med. Hon är också Robert Evans biologiska dotter. Man kan alltså bekräfta att Evans var den biologiska föräldern även till flickan i tunnan.

2017 delar polisen en förhörsvideo som spelats in av Robert Evans, i ett försök att identifiera honom med hjälp av allmänheten. Familjen till en Terrence ”Terry” Peder Rasmussen identfierar honom som maken och pappan som lämnade sin familj i 1974. Genom ett DNA-test från en av Rasmussens söner kunde man bekräfta att Robert Evans = Terry Rasmussen.

Det anses troligt att det var Terry Rasmussen som mördade den oidentifierade kvinnan och de tre barnen. Man misstänker även att han stod bakom sin fd partner Denise Beaudins försvinnande.

Och nu såg jag precis att Paul Holes och Billy Jensens podcast Murder Squad lagt ut detta på Facebook:

8B6E5777-EF62-4B7D-B72C-CC5299FC8CC0

Blir spännande att se imorgon (eller idag, det är visst efter midnatt)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s