31 punkter om den bisarra R Kelly-intervjun.

1. Igår talade R Kelly ut för första gången sedan han greps i februari. Och det var WILD.

2. Short background: R Kelly är nu misstänkt för att ha utsatt fyra personer för grova sexuella övergrepp, varav tre av dem var minderåriga när det hände. Värt att tillägga är att det inte är första gången han misstänks för liknande brott. 1994 gifte han sig t ex med 15-åriga Aaliyah genom ett falskt födelsebevis, 2002 spreds en film där han ska ha haft sex och kissat på en minderårig flicka, 2008 misstänktes han för barnpornografibrott, han ska ha haft unga tjejer fångade i sektliknande förhållanden, etc.

3. Dessutom: i dokumentären Surviving R Kelly som finns på SVT Play as we speak berättar ytterligare sju kvinnor om hans övergrepp.

4. Plus: polisen utreder ännu en våldtäkt på en 13-årig flicka.

5. Nu tänkte jag att vi kan kolla lite på intervjun:

6. Ok man älskar Gayle King. Min favorit är när hon efter att en stor man fått ett extremt känsloutbrott och viftat med knytnäven ba: it’s sounds like you’re playing the victim here.

7. Reaktionerna har inte exakt dröjt. Och jag fattar verkligen hur skönt det är att se en person som utnyttjat sin makt för att göra hemska grejer bli så himla liten, desperat och patetisk.

8. Det lobbas för att *crying R Kelly* ska bli nya to go to-memet för offentlig förnedring.

9. Folk undrar hur hans PR-person kunde godkänna detta.

10. Is this hur hans advokat kommer reagera nu:

abe.gif

11. Hans crew är åtminstone nöjda med intervjun.

12. Min reaktion på det är exakt likadan som den här programledarens som pratar med Gayle King:

13. Det är skönt att se att han äntligen får vad han förtjänar.

14. Karma karma karma MVH Anna Book.

15. Trots det kommer jag sabba den här roliga stunden tillsammans genom att lajva *den vuxna i rummet*.

baaam_moderaterna_beyonce-1280x667-c.jpg

16. Jag tror de flesta är överens om att hans plåga och sorg saknar trovärdighet. Han är en tönt.

17. ”I have been assassinated. Buried alive. But I am alive” *dramatisk viskning*.

18. Alla kan enas om att han är patetisk. I det här sammanhanget.

19. För i andra sammanhang är det exakt samma verktyg som R Kelly har använt för att manipulera och utnyttja kvinnor i flera årtionden: gaslightning, självcentrerade känsloutbrott, förnekandet, medvetenheten om var kameran är för han pratar med *just dig*, han försöker blockera och avleda och ingenting är någonsin hans fel.

20. Allt det som misshandlat är nu skoj.

21. Alla har känt till det. I flera årtionden har alla vetat och skämtat om pedofiler och urin. Samtidigt är det ett barn som inte bara blivit utsatt för övergrepp, men också om och om och om igen kan se personer skratta åt det. Det är en del i populärkulturen.

south-park-s09e12c13-r-kelly-sings-with-tc-amp-jt-16x9.jpg

22. Tonen är exakt likadan nu som innan. Liksom lite skämtsam.

23. Vi hånar honom för han är patetisk och vi spelar på världens minsta violin för honom och hans töntiga känslor, absolut. Och alltså, han är ju 100% clueless. Om man nu ska neka till brott – gör det inte såhär störigt??? Han är som H*idar i PH.

Skärmavbild 2019-03-07 kl. 10.55.55.png

24. Okej varning varning, nu kommer jag låta som ett gymnasiearbete: men om nu brotten och förövaren är så löjlig och skrattretande att det är ett skämt – vad blir hans offer då? Kan man isolera dem från att bli en punchline när man skämtar om brotten de utsatts för?

25. Inte för att vara en Mr Cool-morsa, jag fattar att skämt kan avväpna. Men vad exakt är det man skrattar åt? Och varför är det så ensidigt när det handlar om brott och offer som dessa?

26. OCH ÄR DET SÅ MYCKET BEGÄRT ATT SE OFFREN NÅGON HIMLA GÅNG!?!?!?

27. Det tog årtionden för vita rika framgångsrika skådespelare med inflytande och makt att berätta om Weinstein. Hur lätt tror ni det är för ett barn som utsätts för rasism och saknar plattform, pengar och inflytande? Vem blir hörd? Vem är mest sannolik att bli tagen på allvar? : – ) : – )

28. Och är det då en slump att vi inte skämtar om Weinstein som en patetisk liten man, men om R Kelly? Att man då fick höra offrens berättelser och inte förövarens känslor? Att det då fokuserades på hjältemod, men inte nu?

29. MVH gymnasietänkarN^ som sparkar in öppna dörrar.

30. En fin tweet:

Skärmavbild 2019-03-07 kl. 09.32.53.png

31. Och ett citat från R Kellys dotter angående hennes tystnad. Det påminner en om att det är på riktigt:

“The same monster you all confronting me about is my father,” she continued. “I am well aware of who and what he is. I grew up in that house.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s