Ett instagramkonto som hjälper till att identifiera okända brottsoffer

Nu blir det tipsblogg igen!

52825734_375536636363064_3412152316088811520_n

Instagramkontot Deathclues är kopplat till organisationen The Unidentified, som arbetar för identifiering av personer som i många fall har utsatts för brott.

TUI

I en intervju berättar The Unidentifieds grundare Rebekah Turner att hon valde att starta websidan och instagramkontot som ett mer lättillgängligt alternativ för privatpersoner att ta del av information runt oidentifierade personer. Tidigare har man visserligen kunnat gå in och se på sidor som National Missing and Unidentified Persons System och andra databaser, men de kan ofta kräva inloggning, vara svårnavigerbara, samt innehåller vanligtvis triggande bilder på döda kroppar.

The Unidentified väljer istället att dela bilder på kläder, personliga ägodelar eller andra föremål som kan identifiera en person. De lägger även ut rekonstruktionsbilder tillsammans med all relevant information som finns tillgänglig om personen ifråga.

balte

orhangen

I USA anslår man att det hittas 4 400 oidentifierade kroppar varje år. Efter ett års utredning är så många som 1 000 av dem fortfarande oidentifierade. Genom att nå ut till en bredare publik genom sociala medier hoppas Rebekah Turner att man kommer kunna hjälpa till att identifiera fler av dessa personer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s