I dag är det 50 år sedan Zodiac slog till för första gången (som man med säkerhet vet)

Det är ju ett jävligt udda jubileum – detta med att det nu har gått exakt 50 år sedan Zodiac mördade Betty Lou Jensen och David Faraday. Om Zodiac fortfarande lever antar man att han är mellan 85-95 år gammal.

BLDF

Hoppet är ju det sista som ska överge en – det bevisades när The Golden State Killer äntligen greps, men jag tvivlar starkt på att vi någonsin kommer att få se en levande gärningsman identifieras för morden som Zodiac anses stå bakom.

Något som gör att många tvivlar på att man någonsin kommer kunna identifiera Zodiac är bristen på bra DNA-bevis. Golden State Killer lämnade DNA efter sig på många av sina brottsplatser, medan Zodiac verkar ha varit mycket mer försiktig. Sen hanterades inte de fysiska bevis som hittades på bästa möjliga sätt heller tyvärr.

The San Francisco Chronicle, som var den tidning som tog emot flest av Zodiacs brev, markerar att det gått 50 år genom att publicera en artikelserie om mördaren som de kallar för ”San Franciscos Jack the Ripper”. Här kan ni se en översikt på de artiklar de publicerat om fallet de senaste dagarna. Väldigt bra och lättläst info för den som inte orkar plöja wikipedia. Annars kan jag såklart starkt rekommendera vår egen kategori om Zodiac!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s