8 November 1974

Debra3Carol-DaRonch
Detta datum hade Ted Bundy klätt ut sig till polis och försökte kidnappa 18-åriga Carol DaRonch. Hon träffade honom utanför ett köpcenter och han sa att någon försökt bryta sig in i hennes bil. Hon följde med honom för att göra en polisanmälan och då puttade han in henne i sin Volkswagen och försökte slå henne med en kofot och satte handbojor på henne. Hon lyckades då sparka bort honom och fly från platsen.

Senare den kvällen kidnappar han och dödar Debbie Kent, 17 år.

Debbie var med sina föräldrar tidigare på kvällen på en musikal på skolan. Hon skulle hämta upp sin bror på ”Rustic Roller Rink” och sedan komma tillbaka. När föräldrarna insåg att bilen aldrig lämnat parkeringen förstod de att något hade hänt.

Debra sågs senast på parkeringen  vid skolan runt 22:30. Vittnen säger att de hörde två hemska skrik och att de såg en ljus Volkswagen-bubbla på väg från skolområdet.
Sökningar efter Debbie påbörjades direkt av privatpersoner då polisen menade att hon säkert hade rymt. Det hittades inga spår av att hon blivit bortförd den natten. Senare hittades en nyckel på parkeringen där hon försvann som matchade handbojorna som Carol hade på sig.

Debra2

debbykentmissing

Det tog ett helt år innan Bundy greps efter ett rutinmässigt trafikstopp i Utah. Carol DaRonch identifierade honom, och han dömdes för överfallet. Det gick dock inte att bevisa att han hade med Debbies försvinnande att göra. Dramaläraren och andra vittnade om att de hade sett Ted i skolan där Debbie försvann samma kväll.

Familjen Kent letade efter Debbie i femton år och familjen splittrades totalt av denna händelse. Brorsan Bill som hon skulle hämta upp den kvällen skuldbelade sig själv. Han dog 26 år gammal i en alkoholrelaterad bilolycka. Pappan Dean började dricka då Bill dog, sa upp sig från jobbet och lämnade mamman Belva efter 29 års äktenskap. Han har sagt:

”I certainly feel he (Bundy) was the cancer that destroyed our family,”

Debbies kropp har aldrig hittats. Den 24 Januari 1989 några timmar innan Ted Bundy avrättades, erkände han att han kidnappat och mördat Debbie. På platsen han angav att han dumpat kroppen hittades en knäskål som kan tillhöra Debbie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s