Det blir en rättegång mot Robert Durst för mordet på Susan Berman. Plus, en plot twist angående det chockerande slutet på The Jinx!

Hej alla The Jinx-fans! Jag har ju helt missat att uppdatera er på senaste current events i fallet Robert Durst!

Rekommenderar att ni läser våra tidigare inlägg om dokumentärserien The Jinx, vad som hände efter att serien sändes och de efterföljande hearings som ägde rum för att avgöra om det skulle bli en ny rättegång mot Durst.

För en vecka sedan beslutade domaren av Dursts preliminary hearings att det finns tillräckligt mycket bevis mot Durst för att det ska bli en rättegång för mordet på Susan Berman.

Åklagarens case bygger på att Robert Durst mördade Susan Berman under julhelgen år 2000, eftersom hon kände till att han stod bakom sin fru Kathleens försvinnande 1982. Några av de bevis som domaren nämnde specifikt var ”the cadaver note” och brevet som skaparna av The Jinx hittade under produktionen av dokumentärserien om Robert Durst. Handstilen på brevet som Durst skickat till Susan Berman och handstilen på the cadaver note är så att säga helt identiska – och innehåller tom samma stavfel i ordet Beverly. En reminder för de av er som inte sett dem:

envelopes-durst

Domare Mark E. Windham nämnde även saker som Durst mumlat medan hans mikrofon för The Jinx-inspelningen var påslagen. Inte nog med att domaren beviljat rättegång gällande mordet på Susan Berman, han sa även detta: “The evidence,” Windham said, “does suggest that Robert Durst killed Kathie.”

Kanske sanningen hunnit i kapp Robert Durst till slut? Kanske han även kommer bli tvungen att stå till svars för Kathleens försvinnande??

MEN, här kommer en aldrig så liten plot twist! Det visar sig att producenterna bakom The Jinx har klippt och klistrat Dursts chockerande erkännande ute på toaletten, som visas i slutscenen i serien. I serien får man höra att han säger: “What the hell did I do? Killed them all, of course,” . När åklagaren spelade upp den oklippta versionen av ljudinspelningen så visar det sig att Durst säger: “Killed them all, of course” sedan en massa lösryckta kommentarer, och till slut:  “What the hell did I do?”

Tycker ni att jag clickbaitade er i rubriken på detta inlägg nu, eller håller ni med om att det gör ganska stor skillnad??

Jag får lite Golden State Killer-vibes när LA Times journalist Marisa Gerber beskriver hur han beter sig i rättsalen. Det är liksom ”stackars-lilla-mig”-dags. Han hasar sig fram med hjälp av två vakter, ber om att få ta pauser på grund av att han behöver sova och återvänder efter att ha varit på toaletten och säger “I am weak . W-E-A-K, weak.”

RD

Jaha. Sucks to be you. Tänker omedelbart på historien om hur han använde linser som fick hans ögon att se större ut, samt att han svalt sig själv för att framstå som skör under rättegången om mordet på Morris Black. Robert Durst är en manipulativ jävel alltså.

Åklagaren John Lewin tröttnade dock på Dursts beteende i rätten och vände sig mot honom och sa:

“Herr Durst sitter där, och han är skröplig och han är till viss del patetisk, men låt oss inte glömma vem han är och vad han har gjort. Han är här på på grund av att han mördade tre personer och under 40 år har han kommit undan med det, men nu är det dags att han betalar för det han har gjort.”

Medan domaren sedan förklarar bakgrunden till sitt beslut om att låta fallet tas upp i en rättegång så försöker Durst manövrera sin rullstol bort från bordet där han sitter med sina advokater och säger ”No more, no more”. Domaren ger besked om att han måste stanna kvar i salen och Durst lyssnar på resten av det domaren har att säga med slutna ögon.

Robert Durst ska återvända till rätten om en vecka, den åttonde november, för sitt arraignment (vilket är då domaren läser upp vad den åtalade är åtalad för och då den åtalade har en möjlighet att erkänna sig skyldig eller inte skyldig).

En reaktion till “Det blir en rättegång mot Robert Durst för mordet på Susan Berman. Plus, en plot twist angående det chockerande slutet på The Jinx!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s