Polisens riktlinjer för att vakta Ted Bundy. Fyra månader senare rymde han. För andra gången.

Jag hittade ett dokument på reddit med riktlinjer om hur poliserna skulle agera när de vaktade Ted Bundy. Det skrevs efter att han rymt för första gången då han hoppade ut ur ett fönster i biblioteket. Han hade möjlighet att vara där pga han skulle försvara sig själv och behövde tillgång till litteratur. Som man kan behöva om man ska försöka matcha professionella personer i en domstol. Den 13 juni 1977 greps han återigen efter att ha gömt sig i bergen (och innan dess hamnat öga mot öga med en beväpnad civilperson som var ute och letade efter Bundy – vilket Ted snackade sig ur).

Här är några poliser + polishundar och letar:

bundy6

Två månader senare skrevs riktlinjerna alltså:

bundy2.jpg

”Don’t let him deceive you!”

Fyra månader senare den 30 december rymmer han ändå genom att svälta sig själv så han kan rymmas i ett hål i taket precis under fläktsystemet. Han hade börjat planera flykten så fort han återigen hamnade i fängelse och bestämde att det var dags när han fick datumet för sin rättegång. Bundy tog sig ut och med buss, flyg och tåg färdades han hela vägen från Colorado till Florida. Först 17 timmar efter rymningen upptäckte fångvaktarna att han var borta. Då hade han redan tagit sig 160 mil bort.

När Bundy nådde Tallahassee, Florida var det två och ett halvt år sedan han hade mördat någon. En vecka var han fri innan hans *mordbegär blev för starka*. Han försökte inte heller direkt förklä sig när han gick runt på krogar, mer än att han odlade en mustasch och målade en leverfläck i ansiktet. Men serri, hans utseende varierar ändå rätt rejält. Kolla på körkortet ut:

e3asujz3e8t11.jpg

Den 15 januari klockan tre på natten tog han sig in i the all-women fraternity Chi Omegas hus. Ted Bundy stannade i en halvtimme, mördade två sovande unga kvinnor, utsatte en för våldtäkt och misshandlade två andra som skadades allvarligt. Efter att han lämnade studentföreningens hus bröt han sig in i ett annat några kvarter längre bort och misshandlade ytterligare en ung kvinna som fick allvarliga skador.

Ungefär en månad senare den 9 februari 1978 var Ted Bundy i en annan stad i Florida där han kidnappade, våldtog och mördade en 12-årig flicka. Hennes kropp dumpades i en svinstia. Tre dagar senare stjäl han en Volkswagen för att försöka ta sig över statsgränsen och vidare i landet. Ted Bundy använde samma modell under flera av sina mord. Han gillade den för att det var lätt att ta bort passagerarsätet för att frakta gods. Om man med gods menar kroppar antar jag. : – ( : – (

bundy4.jpg

I en poliskontroll den 15 februari strax innan gränsen mot Alabama upptäcker poliskonstapel David Lee att bilen är anmäld stulen. Bundy försöker slå sig fri men övermannas och ska ha sagt till David Lee att han ”önskar att du hade dödat mig”. Med hjälp av fingeravtryck kopplades Bundy till Chi Omega-morden och dömdes till döden.

bundy3.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s