Tv-spelet där man får lösa mord. Mitt favoritspel!!

Först och främst: jag älskar ju noire!!!!! Jag har redan bestämt att när jag fyller 30 om två och ett halvt år ska jag ha det temat på mitt party. Det känner jag mig mycket övertygad om.

LA Noire utspelar sig 1947 i Los Angeles. Det är uppbyggt lite som GTA minus tortyr och köpa prostituerade etc, det är nämligen publicerat av Rock Star too. Så egentligen kan man bara åka runt i en enoooooorm stad. Eller så kan man lösa brott. Som sig bör.

Jag älskar ju också true crime så jag blev mycket spattig när ett av morden man ska lösa är mordet på Black Dahlia. Cole Phelps (karaktären som man är) (amerikanskt godhjärtad och regelrätt i ett korrupt samhälle på ibland liiite störigt sätt) tror att det är en seriemördare.

la_5

la7

Dels får man köra bil som en tok. Det är kul. Sedan får man leta igenom brottsplatser och andra för utredningarna intressanta ställen efter ledtrådar.

Varning för något grafisk grafik, men det blir liksom så när man ska utreda mord och ond bråd död.

noire5

Hmmm… ett lånekort. Antonia född 7 juli 1926 på Hill Street. Det kanske man kan identifiera denna Jane Doe med. Typ så!

I en del recensioner från gamer guys klagar de på att det var för lite *action*. Hallå jag tycker tvärtom? Storyn är livet och så blir man avbruten av brottslingar som vill slåss eller så blir det en (halvmotiverad) biljakt. Men det var också rätt kul när jag lärde mig hur man siktar. : – ) : – )

la4

Något jag störde mig på i början var att offren ofta var nakna kvinnor. : – ) : – )
Men det jämnar ut sig helt okej i alla fall. Något som jag dock fortsatte störa mig på: bara för att spelet utspelar sig 1947 behöver man inte göra allt *autentiskt*. Till exempel rasism och n-ordet.

noire2

noire

En annan grej man ska göra är att förhöra folk. För att veta hur man ska svara måste man läsa av deras ansikten. Och situationen. Man kan använda bevis som man eventuellt hittat för att *låsa upp mer info* eller så får man köra good cop eller bad cop.

För det är det Truth och Doubt egentligen står för, good och bad cop. Ibland när jag trycke doubt blev jag rätt chockad pga Cole Phelps började skrika på en oskyldig person som precis bevittnat ett mord eller så. Men det är bad cop alltså. Värt att veta.

noire6

Älskar också att man får besöka verkliga platser i LA fast på slutet av 40-talet. Kolla ba Westlake här:

la_l1la_l2

Okej en till!! LA Public Library här:

la_l3la_l4

Slutligen betyg: Fem av fem, will play again!!!!

Nu tänkte jag försöka skaffa ett Playstation 3. Det borde vara billigt nu, va? Jag har velat spela Heavy Rain i flera hundra år. Någon som spelat? Är det kul? Och då kan jag spela Marias CSI-spel också.

Annons

2 reaktioner till “Tv-spelet där man får lösa mord. Mitt favoritspel!!

  1. Haha, tycker EXAKT samma om skjutandet och biljakterna – det bara stööörde mig… Plus att jag sköt ihjäl min partner gång på gång utan att fatta vad jag gjorde för fel. Var till slut tvungen att vara antifeminist och ropa på min man som fick komma och vara troubleshooter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s