”Kulturprofilen” sitter häktad i väntan på dom. Och någon vill göra film om honom.

Först och främst – han heter Jean-Claude Arnault. Så där. När jag googlade ”kulturprofilen” förut, för att få fram de senaste nyheterna, så var den översta träffen Arnaults wikipedia-sida. LOL.

Office-karen-shrug

Rättegången mot honom började för en vecka sedan. Totalt 18 kvinnor anklagade honom för övergrepp och våldtäkter i en artikel i Dagens Nyheter i samband med MeToo förra hösten. Flera av de kvinnorna polisanmälde sedan Jean Claude Arnault, men åklagaren lade ned stora delar av förundersökningen i våras på grund av att vissa brott var preskriberande och andra saknade bevis. Det som rättegången nu behandlar är de enda två brott som åklagaren valt att gå vidare med – två våldtäkter som en kvinna ska ha utsatts för under 2011.

När jag läser igenom kvinnans beskrivelse av våldtäkterna mår jag illa. Arnaults advokat Björn Hurtig anser att åtalet är ”en synd och skam”. Jepp, det tycker jag med, men antagligen av helt andra skäl än Björn Hurtig.

I måndags gick kammaråklagaren Christina Voigt ut och bekräftade att Jean Claude Arnault hade begärts häktad, eftersom man anser att det finns en stor risk att han kommer försöka fly utomlands. Undrar vad som har lett till den slutsatsen? Kanske det faktum att han har gömt sig i Frankrike typ ända sedan Svenska Akademien-gate exploderade? Citat från en artikel i Aftonbladet:

Nu är det skarpt läge, han riskerar ett långdraget fängelsestraff och det kan vara väldigt frestande för honom att åka utomlands och undanhålla sig ett långdraget straff. Det finns en risk för att han kan lämna landet, sa Christina Voigt, som yrkar på tre års fängelse.

Häktningen har så klart överklagats av Björn Hurtig, pga Arnaults hälsobesvär och ”knappa ekonomiska medel”. Han skulle med andra ord inte kunna fly utomlands pga har inte råd att köpa flygbiljett. Sure, whatever.

På måndag nästa vecka kommer domen. Blir för övrigt ”spännande” att se om det som Natalia Kazmierska rapporterat om blir något av; att en fellow kulturman redan pitchat ett filmmanus till Arnault baserat på hans liv.

Fils de pute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s