Hej hej verkligheten, det har varit så skönt att slippa dig i två dagar.

Har varit på Statement-festivalen i helgen – det var så sjuuuuuuukt awesome, bra, härligt och fantastiskt!! Två dagar med syskonskap, inga tafsande händer i publikhavet, inga vassa armbågar, inget bröl, inga hot eller skällsord. Bara massa glada människor som dansade, grätskrek låttexter och svajade i takt framför scenerna.

Men, sen hann vi bara kliva ombord på spårvagnen från bananpiren in till stan innan verkligheten hann ikapp. Plötsligt var hela vagnen full av brölande dudes med ölburkar som verkade ha vokabulär bestående enbart av ”ÖÖÖÖÖÖÖHHHH!!!”.

Och sen kom jag tillbaka till Oslo i går kväll och började läsa nyheterna på nätet:

idiot man

En man i Göteborg som under helgen mördat sin fru och sina två små barn. Jag har inte ord, det är för sorgligt för det.

I Stockholm ägnade sig ”fotbollsfans” åt att utsätta barn och vuxna för livsfara, plus förstöra för alla andra som ville se match genom att kasta bengalisk eld (som f.ö. är förbjuden) på läktaren bland åskådare:

fotbollsidioter

”Arrangören har tydligt markerat mot den som slängt bengalisk eld”. Are you kidding me?? Det kastades för övrigt också en stol i huvudet på en pressfotograf så att han började blöda och fick uppsöka sjukvård under samma match. Katarina Wennstam skrev om händelserna på sin insta:

katarinaw

I Stockholm tvingas invånarna betala för att polisen ska eskortera supporters efter avslutad match så att inte mer bråk ska uppstå. Under Statement så fanns inhyrda säkerhetsvakter och sjukvårdspersonal på plats hela tiden – jag såg dem dela ut vattenflaskor och skavsårsplåster till de som behövde det. Ibland behövde de säga till festivaldeltagare att inte blockera en nödutgång. Då flyttade alla på sig omedelbart.

Under mina två dagar på Statement såg jag två poliser inne på området vid ett tillfälle. De gick en runda runt bananpiren, hälsade lite på festivalbesökarna och sen försvann de igen. De behövde inte komma tillbaka under resten av festivalen. Vi var 5 000 icke cis-män som befann oss där. Ja, och så den här SD-snubben då (nej, jag tänker inte censurera, han har själv uppmanat folk att dela och sprida inlägget):

megaidiot

Tänk att vara så besatt av att trotsa kvinnors, transpersoners, ickebinäras och icke-cismäns nej och behov av en trygg plats att man väljer att köpa en festivalbiljett för 1100 kronor, gå in på området och ta bilder och sen gå ut igen? För att bevisa att… ja, vadå egentligen? Att man är en fullständig dick som inte fattar vad ”snälla, ge oss space” betyder? Undrar om Johannes brukar gå på bröllop och hemmafester han inte är bjuden till, ta bilder på lokalerna, gästerna och sedan sprida på facebook? Snacka om att han enbart bevisade varför behovet av separatistiska events finns.

363 dagar kvar till nästa festival (förhoppningsvis) och nästa möjlighet att gömma sig inne i syskonskapsbubblan. Tills alla män lärt sig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s