Hur Ted Cruz mördade ”Ted Cruz is the Zodiac Killer”-memen

Jag älskar memes. Min man hatar att jag älskar memes, eftersom han måste fejka intresse varje gång jag viftar med mobilen i iver över att ha upptäckt en ny meme (jag är socially awkward penguin btw), eftersom jag annars blir sur över hans bristande intresse av viktiga current events.

penguin

WHERE IS SHE GOING WITH THIS undrar ni nu. Well.

En av mina favoritpoddar (som inte är true crime) är Reply All. I Reply All har programledarna Alex och PJ ett inslag som heter Yes Yes No, som går ut på att de ska förklara ett internetfenomen, ofta memes, för sin chef – som också heter Alex. När jag gjorde research för mina inlägg om Zodiac var jag tvungen att köra Yes Yes No med mig själv angående denna meme, som dök upp HELA tiden i olika former:

570a6c783dabe

f28

Först och främst, för de som inte vet vem Ted Cruz är: han är en republikansk senator från Texas som var presidentkandidat i det amerikanska valet 2016. Cruz är emot typ allting som inte gynnar vita, rika cismän. Han är emot HBTQ, kvinnor, fattiga, POC, folk som inte är kristna etc etc etc. Han är creepy af med andra ord.

Ted Cruz-Zodiac memen dök tydligen upp första gången 2013, inför en konservativ konferens där Cruz skulle prata om hur han ville avsluta the Affordable Care Act (ah, glömde säga att han även är emot vård för alla):

6e3

Sen hände inte så mycket förrän i 2015, då en person startade facebooksidan ”Ted Cruz is the Zodiac Killer”, vilken fick tusentals medlemmar på kort tid, vilket ledde till att det under 2015-2016 poppade upp memes på löpande band:

a41

 

804

hehehe

 

i-saw-a-lot-of-talk-about-ted-cruz-being-18168079

(OBS. Ted Cruz föddes två år efter att Zodiac begick sitt första mord. För den som eventuellt blir sur för att man ”hänger ut” en oskyldig man som seriemördare.)

Memen peakade efter februari 2016, när en twitteranvändare photoshoppade en bild så att det såg ut som att hans uppmaning till folk att googla ”Ted Cruz is the Zodiac Killer” så att det skulle hamna bland trendande sök på google – thus hamna mitt i tv-sändningen av presidentkandidaternas debatt – lyckades:

319

Men vad händer efter att en meme peakat? Tja, då finns det bara ett håll att gå. Det började tillverkas merch…

d9c

…det refererades till memen under vita husets korrespondentsmiddag… och till slut, år 2017, hakade även Ted Cruz själv på:

ce2

 

Ja. Det att Cruz delade Zodiacs chiffer var spiken i kistan.

 

5ef

 

64b

Är vi allihop på Yes Yes Yes nu? Bra! RIP Ted Cruz-Zodiac meme.

2 reaktioner till “Hur Ted Cruz mördade ”Ted Cruz is the Zodiac Killer”-memen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s