Sammanfattning av presskonferensen Golden State Killer 21/8: plats för rättegången och nya åtal.

Det här är en del i vår serie om East Area Rapist aka Original Night Stalker aka Golden State Killer. Alla delar samt en introduktion till fallet kan hittas i kategorin EAR/ONS.

”It began in Sacramento and it will end in Sacramento”

En gemensam rättegång i Sacramento it is. En av de bidragande faktorerna handlar om ekonomi (det här kommer antagligen redan som det är bli den största rättegången i Kalifornias historia) och att kunna spara tid då både vittnen och åtalad är till åren kommen. Eftersom brotten är runt 40 år gamla.

Nya åtal

Från Contra Costa County kommer fyra nya åtal mot DeAngelo. Det handlar om fyra kidnappningar för att utföra rån där firearm eller kniv använts. Det handlar om brott mellan 7 oktober 1978 och 11 juni 1979. Två av dessa fall har DNA-bevisning (Kat Winters, denna eviga stjärna trodde att det fanns vid tre av dessa men det kanske finns anledning att räkna bort bevisning). Det gäller alltså attack 37 och attack 46 samt två däremellan.

Att med tvång förflytta någon kan räknas som kidnappning, även om det händer i ens eget hem eller från ens uppfart och in i huset. Ett sätt att krypahåla sig igenom lagboken. Brottet kidnappning i syfte att våldta har tyvärr preskriberats, men jag hoppas att brottsoffren kan känna någon slags rättvisa i alla fall. Även om själva rånet på typ ett örhänge, en väckarklockan och fyra mynt är rätt.. fjuttigt om man ser till hela situationen.

Från Sacramento kommer också nya åtal. Det gäller nio stycken fall av kidnappning för att utföra rån där firearm eller kniv har använts. Dessa skedde mellan 4 september 1976 och 21 oktober 1977. Det gäller alltså nio attacker mellan attack #4 och attack #25.

Attack nummer 4 är kanske den absolut våldsammaste innan han går över till planerat mord 45 attacker senare. En kvinna som egentligen inte ens skulle vara på platsen utan endast lånar sina föräldrars tvättmaskin när de är bortresta blir övermannad när hon tvättat klart och går ut till sin bil på uppfarten. Hon får ett slag som bryter hennes näsa och släpas in. Det är också första gången som en attack sker spontant. Vi vet ju att han inte bara stalkar personer utan hela områden, men det här sker efter den tredje attacken där en mamma gör rejält motstånd och hon tillsammans med sina två döttrar lyckas fly (det är också då deras granne ser en man promenera chill nedför gatan i vita ”shorts”) (it wasn’t shorts). Då hinner han varken stjäla eller våldta. I attack 1 och 2 flyttades inte personerna, utan bands i sina sängar där de blev väckta. I attack nummer 25 skedde förflyttningen i hemmet.

Totalt 13 nya åtal för kidnappning alltså. Plus de redan befintliga 13 åtalen för mord.

Tulare County – 1 mord (Snelling), 11 september 1975
Sacramento County – 9 fall av kidnappning, 2 mord (paret Maggiore), 4 september 1976 till 21 oktober 1977, 2 februari 1978
Contra Costa County – 4 fall av kidnappning, 7 oktober 1978 till 11 juni 1979
Santa Barbara County, 4 mord (Offerman/Manning, Domingo/Sanchez), 30 december 1979 och 27 juli 1981
Ventura, 2 mord (paret Smith), 13 mars 1980
Orange County, 4 mord (paret Harrington, Manuela Witthuhn, Janelle Cruz), 19 augusti 1980, 5 februari 1981 och 4 maj 1986

DeAngelo kommer vara i rätten nästa gång den 23 augusti klockan 1:30 PM, vilket är på torsdag klockan 22:30 svensk tid. Det kommer säkert vara rätt zzzzznark som vanligt, men han kommer officiellt få åtalet för de 13 nya kidnappningsåtalen. Och såklart har han chans att *plea* för att skynda på processen. Deeeet kommer han nog inte vilja göra. Allt talar för att han hellre dör än får stå till svars och då är att sega ner processen en rätt bra grej om man är 72 bast.

Här finns hela presskonfan:

En reaktion till “Sammanfattning av presskonferensen Golden State Killer 21/8: plats för rättegången och nya åtal.

  1. Tjenare, jävligt bra blogg och förbannat intressant, jag som har en historia bakåt i tiden så jag i min ungdom var en riktig buse och man låste in mig några gånger, så jag har träffat riktiga galningar på insidan, mördare och massor av psykopater alltså. Jag lade ner det skitlivet till slut och rättade till mig men jag har träffat de flesta folk läst om i tidningen eller sett på teve om. Tommy Alexandersson dömd för fem mord, hängde upp dem i köttkrokar. Räknas som Sveriges absolut farligaste fånge, han sitter numera på Tidaholm. Clark satt jag med på Kalmarkåken och även Mariefred, det är en fjant som lever på sitt rykte. Ville bara säga att jag läser allt på din blogg för det är intressant. Tack för mig

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s