En grymjävla kriminalserie.

Det här handlar inte om true crime, men i början av min bloggkarriär på Mörderier skrev jag en del om tv-serier som handlar om *muuuuurder*. Det tänkte jag göra nu också.

När jag ser tv-serier får det gärna vara mörkt. Lite stämning. Något som lurar under ytan, detaljer som är större än det verkar, etc. Mina absoluta favoriter:
1. Första säsongen av True Detective
2. The Fall
3. Mord i Sinnet.

Ni förstår va? NU (!) äntligen har det kommit en värdig utmanare.

SHARP OBJECTS PÅ HBO!!!!!!!1

Den är baserad på Gillian Flynns roman med samma namn (författaren som har skrivit bland annat Gone Girl) (och det är även Amy Adams som är huvudpersonen i Sharp Objects precis som i filmatiseringen av Gone Girl) och alla jag har pratat med önskar att de inte hade läst boken innan pga serien är bättre. DET HÖR MAN I PRINCIP ALDRIG?

sh2.gif

Serien är regisserad av Jean-Marc Vallée som också har gjort Big Little Lies (superbra också). Aftonbladet kallar serien för ”Big little lies” möter ”True detective”. Och det håller jag med om.

En ung tjej hittas mördad och en annan är försvunnen i en småstad i Missouri. Camille Preaker som flyttat därifrån för att bli journalist tvingas tillbaka till orten där hon växte upp för att nysta i märkligheterna men måste då även *deal with her past*.

Kolla den här castingen (Camille vid olika tidpunkter i sitt liv):

36942842_10157619933565968_2399440701759684608_n.jpg

Nästa måndag kommer sista avsnittet. Du hinner komma ikapp om du inte har börjat än, så diskuterar vi det om prick en vecka?! MÖTS HÄR PÅ BLOGGEN! *SO MUCH EMOTIONS*

På HBO alltså!

sh.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s