3 snabba Boktips

Jag är som bekant något besatt av Maura Murray och hennes mystiska försvinnande. Det blev även James Renner och han samlade så mycket information om fallet att det resulterade i en bok. Jag läser den i detta nu och återkommer med ett utlåtande när jag har läst ut den.

51JLRmZY7VL._SX331_BO1,204,203,200_

I min bokhylla finns nästan alla böcker av den nu avlidne True Crime författaren Ann Rule som är mest känd för att han jobbat med Ted Bundy och senare skrivit en bok om honom. Hon har skrivit många bra böcker! En som jag vill rekommendera är ”Every Breath you take” som handlar om Sheila, som mördades av en sociopat med tänket ”om inte jag får dig ska ingen annan få dig heller”…

index

Det var inte olagligt att sälja eller köpa sexuella tjänster i Sverige på 70-talet. Att ha sex med minderåriga var däremot straffbart.  Doris Hopp drev bordellverksamhet från sitt hem på Östermalm. 1976 greps Doris Hopp misstänkt för koppleri. Hennes callgirl-verksamhet innefattade minst två minderåriga flickor som bodde på ett ungdomshem. Snart fann utredarna att många av hennes klienter tillhörde samhällets elit: Statsminister Olof Palme, blivande statsministern Torbjörn Fälldin, justitieminister Lennart Geijer, en riksbankschef, ett par landshövdingar, en person i Rikspolisstyrelsens ledning, en hög chef inom Försvarets Materielverk, samt några av Sveriges mest inflytelserika företagsledare.

9789186969615_200x_bordellharvan-makten-mannen-och-morklaggningen_pocket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s