Sommarspecial: Ted Bundy del 1 – Vad Blir Det För Mord feat. Mörderier (obs vi har inte frågat om vi får vara med).

Ted Bundy är min absoluta top of mind serial killer. Den mest klassiska av alla klassiska. Urseriemördaren typ.

Inför långfilmen Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile med High School Musical-Troy som Ted B tänkte jag att vi skulle gräva ner oss helt och hållet i fallet. För det är heeeelt crazy. Typ den mest flippiga storyn jag vet? Men också: enormt. Så mycket som en vill säga om det.

Jag har nämligen konsumerat mängder Ted Bundy-relaterat det senaste pga detta, men jag kan liksom inte ens orka tänka på var jag ska börja. Kändes som en himla skoluppgift???? Pressande liksom.

images

MEEEEEEEEEEN så har VAD BLIR DET FÖR MORD släppt den första delen av sin sommarspecial. En följetång om Ted Bundy!!!!!!!!!!!!!! En favoritpodcast som gör mitt jobb. Gud så härligt!

Lyssna på den så kommenterar jag varje avsnitt varje vecka. När jag kan. Och har ork och internet. Kanske inte varje vecka. Men ändå:

63 tankar om Ted Bundy och Vad Blir Det För Mords sommarspecial del 1.

vadblirdetformord-s-podcast

1. Ja. Instämmer 100%. Ted Bundy är ALLT.

2. Alltså allt som i allt möjligt samtidigt. Inte som mitt allt, jag är inget utan dig.

3. Lol gud min största rädsla var att det här skulle bli ett inlägg som typ *slå podcasten på fingrarna*, rättar och ba vara allmänt icke-ödmjuuuuk (pga love u podden), men jag vill trots min rädsla bara berätta om en intressant grej som jag läst om. En motstridig uppgift!

4. Det var för övrigt min största rädsla när jag skulle vara med i Morgonpasset; att jag skulle behöva rätta någon och verka arrogant. Eller låtsas som inget och spela med så det inte ska bli pin för den som sagt fel (vilket är min vanliga strategi) (en gång gick mitt medspelande så långt att jag ljög om att jag bodde i Huddinge inför en gammal klasskompis, fastnade i ett web of lies, så himla weird om jag 32929 minuter in ba ”jag ljög, jag bor i Sundsvall”) och så skulle alla som lyssnar på radio genomskåda mig – blotta mitt naknaste inre. Typ som Christopher fast ändå lite snäll? : – (

5. Iaf nu när jag skulle försöka hitta källan till min *motstridiga uppgift* är den försvunnen. Pin. Kan lika gärna ha drömt det dårå.

6. MEN det här är vad jag tror att jag har läst: att det skulle ha varit ett trauma att hans mamma låtsades vara hans syster är en myt. Han skulle då fått reda på det redan vid typ 3-4 års ålder när han flyttade med henne till Washington, inte via födelsecertifikat vid 23 års ålder. Är det någon annan som hört det eller?

7. Also: konstigt att flytta med sin syster annars när man är en toddler? Låter ju rimligare att flytta med sin mamma tycker jag. Som att det här då ska ge någon slags trovärdighet till källan jag lika gärna kan ha hittat på.

8. Däremot var hans morfar våldsam = inte så härlig uppväxt oavsett.

9. Lol, angående att bara korkskallar har högt IQ. Jag har alltid trott att jag har fett lågt IQ för jag orkar aldrig se mönster i de där himla menstatesterna (blev glad när jag testade och låg inom average typ???), men jag har ändå A i cirka varenda kurs jag läst (t ex i svensk grammatik på uni vilket är komiskt pga blev ärekränkt på flashback och called out som en person som ej besitter baskunskaper i svenska språket).

10. JAHA IDA, går det bra att verka som en icke-arrogant person??

11. Grandios självbild. <— jag alltså. Äkta psykopatbeskrivning.

12. Jaaa exakt Johanna (föreställ er ett instämmande röstläge, inte ett drygt) jag har också hört att man act it out tidigt. Sin kriminalitet alltså. Min kompis som är polis säger att genomsnittsstarten för ens kriminella bana är typ 12 år.

Försöker nu sätta in en gif för att visa *stämningen*

giphy (1).gif

Skoja, så cool är jag inte. Det här är jag:

giphy (3).gif

13. Undra hur man snattar pjäxor?

14. Det här med att han jobbade på en självmordslinje. JA, det är rätt komiskt. Men ändå lite tråkigt ”skämt” egentligen, tyvärr pappahumor. En mördare vill ju SåKLaRt inte att alla randoms ska dö hela tiden, då hade man ju typ gjort en kärnbomb. En mördare har ju ett motiv till sitt mord (obs fick ångest och vill ba tillägga att det här är inte är en kommentar till podavsnittet öht, ba en allmän bundykommentar).

15. T ex kan motivet va ”sexuell grej.” Som då råkar vara följande: död. (orimligt att jag blev upprörd över det här? som att någon har påstått något annat, tänkte skriva ”FATTA DET!!!!!!”) (men ska ha mens om 1 sekund sååå).

16. Något som jag tycker är mkt intressant med Ted Bundy är hur han senare beskrivit sin cykel (cykel som i menscykel alltså, inte som tandemcykel). Efter ett mord mår han piss, får panik och lovar att aldrig göra det igen. Sen börjar han spana. Sen hamnar han i mordfasen och… mördar. Tyvärr.

17. Direkt efter ett mord där han dumpade kroppen i skogen flydde han därifrån och ba kastade ut bevis genom fönstret på sin bil i panik. För att sedan behöva återvända oooooch hämta allt bevis han kunde hitta igen så han kunde göra sig av på dem på ett bättre sätt.

18. Dagen efter var han irri för han fick köpa en ny kofot.

19. En annan gång (efter den första av rymningarna tror jag) (japp det är så sjukt att han lyckas rymma ur finkan!!!!) bjöd han in en ung tjej i skogsstugan där han uppehöll sig, insåg vilket bra tillfälle för mord det var meeen det gick inte alls pga ej i mordfas.

20. Bra montage om hans liv. ❤ ❤ ❤

21. Montage är min favoritdel av alla filmer. Oftast inte gällande seriemördare men.

22. Angående när han vinner tillbaka Stephanie för att bevisa för sig själv att han kunde, det känns rätt talande? Om hur han ser på sig själv typ? Att hans ”överlägsenhet” är så himla viktig att bevisa att man är villig att gå… ganska långt.

23. Typisk person som vill bli politiker.

24. Eller ja, vilja bli en politiker i USA. I Sverige är det väl ofta 54-åriga föreningsmänniskor med för mycket fritid.

25. Ted B är då nekrofil, och jag har läst (bra källa) om en forskare (minns ej vem!!!) som intervjuat 34 nekrofiler om deras motiv. Den absolut vanligaste: att man vill ha en partner som inte kan överge eller neka en.

26. Jag tror ändå på teorin att han fick en hangup på Stephanie och ej kan hantera att bli dumpad.

27. Här kommer lite info om nekrofili: det finns olika sätt att klassificera nekrofiler. Om man är destruktiv (att man stympar kroppen för sexuell njutning) eller preservativ (att man ej gör det) plus kall (om man har sex efter 2h) eller varm (om man har sex dirr).

28. Ted Bundy är då deskruktiv kall.

29. Jeffrey Dahmer med.

30. Gary Ridgway (Green River Killer) preservativ kall, Andrei Chikatilo destruktiv varm, etc.

31. Folkbildande blogg!

giphy (4).gif

32. Sen finns det ytterligare några kategorier, bland annat vampyr/kannibaler (typ Albert Fish) och dabblers (som ej har döda som sexuell preferens, men gör det ändå om tillfälle ges = typ Richard Ramirez).

33. Fnissade åt att en petite person är en med ”lite migrän ibland”

34. JA, det är så himla läskigt att han tog folk på öppen gata och mitt på dagen.

35. Och! Tog en person i ett hem fullt med folk utan att någon märkte.

36. Vad skulle han ens säga om han blev busted? Han som är en sån smooth talker.

37. Att se så vanlig ut så ingen kommer ihåg en – är det ett drömutseende eller 100% tvärtom?

38. Jag undrar när polisen började misstänka om att det rörde sig om en seriemördare.

39. Han slog till på flera olika campus och polisen i USA har ju ofta rätt mycket trubbel med samarbete och informationsdelning mellan alla olika counties och city sheriffs etc, särskilt innan datapatans tidsålder.

40. När reagerade man på att unga campustjejer började försvinna, en efter en!?

41. Vissa försvann liksom på bara några meter. Så creepy. Alla på natten, ofta veckorna innan och efter stora prov, ofta nära byggarbetsplatser. Det känns inte som exakt enorma indicier.

42. Man hittar dem bara om man letar efter dem. Indicierna alltså.

43. Washington och Utah ligger dessutom rätt långt ifrån varandra.

bundy-news

44. Okej jag googlade. Media uppmärksammade det och man började såklart hitta skelettdelar och kroppar i skog och mark.

45. Att kremera ett huvud i sin partners kakelugn : – ( : – ( : – (

46. ”Typiskt höga-IQ-människor: undra varför jag gör såhär? det måste vara för att jag är så himla smart” <– KUL!

47. Det är komiskt att polisen börjar utreda personer som heter Ted.

48. Lägger resurser på det liksom: ”Terry och Simon, kolla upp alla som heter Ted”

49. För det är omöjligt svårt att säga att man heter något annat när man ska röva bort och mörda tjejer.

50. Ted ba: om jag säger att jag heter Ted kommer de tro att jag heter vad som helst förutom Ted för ingen är så dum att den använder sitt vanliga namn.

giphy (5).gif

51. Eller så kommer de tro att jag säger att jag heter Ted för att jag tror att polisen kommer tro att jag heter vad som helst förutom Ted sååååååå därför fattar de att jag heter Ted. FÖRLÅT, DET VAR TÖNTIGT.

52. Två saker jag har hört om när han var vid sjön med gipsad arm och ville ha hjälp av unga tjejer med sin båt mitt på dagen:

53. Jag har hört #1 att det var 40 000 personer som rörde sig runt sjön den här dagen då han slog till. SJUKT JU! Väldigt ballsy. Men jävlarrrr vilken stor sjö?

54. Jag har hört #2 att han säger att hans båt är hemma hos sina föräldrar som bor i närheten och att den unga snygga tjejen ska följa med honom dit för att hjälpa till.

55. Men att den första ba ”nä det känns inte cool”. För hon fick reda på att hon blev tvungen att åka iväg först när hon kom till bilen.

56. Så nästa gång han raggade upp en tjej berättade han på en gång att båten var hos föräldrarna några hundra meter bort så hon var förberedd på att hoppa in i bilen.

57. Det gjorde hon tyvärr.

58. Men om de fick in typ 200 tips om dagen, så är egentligen inte 3 olika personer som tipsar om samma person så jättemycket känner jag?

59. Och folk var väl typ ”han heter Ted och ser ut som beskrivningen och har en volkswagen, men han är så snäll så det kan inte vara han, men ville nämna det ändå :ppPPPPPpPpp” eller är det ba en myt?

60. Min mamma har berättat det för mig när jag var liten? Så konstigt. Varför gjorde hon det? I vilket sammanhang liksom.

61. Iaf: han hade ju inget gammalt crime record och verkade skötsam på pappret, så därför är det ju rimligt att undersöka personer som rent statistiskt är troligare kandidater.

62. No shade polizia.

63. Tack VAD BLIR DET FÖR MORD! Kommer älska att följa det här!

3 reaktioner till “Sommarspecial: Ted Bundy del 1 – Vad Blir Det För Mord feat. Mörderier (obs vi har inte frågat om vi får vara med).

 1. Går just nu igenom alla ”klassiska/välkända” seriemördare som en egen liten sommarföljetong. Lyssnade förra veckan på ett gammalt avsnitt av My Favorite Murder om Ted Bundy och Karen berättade samma sak, att han fick reda på att hans syster var hans mamma vid 23. Vill också veta om det är en myt!! Annars är ju MFM min ständiga referens, det dom säger, gäller.
  KUL med sommarspecial!

  Gilla

  1. Jaa exakt, jag har också hört det många gånger innan. Men under jag gjorde min research så hittade jag en artikel som var typ ”5 missförstånd om Ted Bundy”. Så oavsett om den faktiskt existerade kan jag inte uttala mig om trovärdigheten, hehe.

   Men berätta! Vilka fler går du igenom??

   Gilla

   1. Ed Kemper, Richard Ramirez, John Wayne Gacy, Ed Gein osv. Det är ju alltid intressant att få höra om, för mig, nya seriemördare (EAR/ONS hade jag ingen aning om att han fanns innan jag började läsa den här bloggen?!?! Helt sjukt) men vill också lära mig mer om de kända. Tusen tack för en jättebra blogg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s