Maria kollar på Netflix igen (nej vi är inte sponsrade) och har en massa tankar om ”Evil Genius” och ”Out of Thin Air”

Någon annan som hunnit se ”Evil Genius” på Netflix – om bankrånsmordet på Brian Wells? Om du tänker se den, please be aware att det förekommer material som visar döda människor – jag var inte riktigt beredd på det och speciellt inte på att de visar ögonblicket när Brian Wells dör (det är dock blurrat). Det var ju ganska… inte OK. Generellt sett tycker jag att fallet är mer intressant än vad dokumentären är bra, om man säger så. Helt klart sevärd dock. Om du inte sett den bör du kanske skippa att läsa resten av detta inlägg, ehehe. I have a masters degree in spoilers.

Evil Genius

netflix-evil-genius-1200x426

 • För det första: hur kommer det sig att jag aldrig hört talas om detta fall innan??? Det är ju visserligen 15 år sedan det hände, men har varit en never ending story sedan dess i stort sett. De har till och med tagit upp det i My Favorite Murder, men det har jag missat helt.
 • Marjorie Diehl-Armstrong hade alltså dödat TVÅ tidigare pojkvänner, men när mordet på Brian Wells skedde så traskade hon omkring som en fri kvinna och hade gjort det i åratal??
 • Hur är det ens möjligt att prata så mycket som Marjorie gjorde utan att sätta sig själv fullständigt i skiten inom fem minuter? Helt otroligt att det tog så lång tid innan hon blev avslöjad!
 • Apropå det, KUDOS till Marjories medfånge som helt iskallt satt och noterade alla grejer som hon sa som indikerade att hon varit inblandad i mordet på Brian Wells. Dumt bara att någon idiot till fängelsechef lade alla de anteckningarna i en låda märkt ”snitch letters”…

gn-gift_guide_variable_c

 • Var det någon annan än jag som pendlade mellan att tycka otroligt synd om Brian Wells, till att tänka att han var nog inte en så himla mysig man ändå, till att tycka synd om honom igen, till att tänka att han var med på det, till att tänka att han var helt oskyldig…?
 • Det är vansinnigt tröttsamt att det är så viktigt att påpeka när kvinnor slutar ”ta hand om sitt utseende”. Kändes som att det i denna dokumentär var typ bevis nummer ett på att allt inte stod rätt till med Marjorie – medan männen runt omkring henne i stort sett också levde i samma par byxor hela livet utan att det påpekades. OBS, detta är inte ett försvar av Marjorie och hennes beteende mot andra, bara en stilla betraktelse av att män och kvinnor porträtteras väldigt olika, även i true crime-dokumentärer. Det var ju inte bara vid ett tillfälle det nämndes hur vacker hon HADE varit en gång.
 • Vad var grejen med Robert Thomas Pinetti??? Var han med på det eller var hans död bara ett tragiskt sammanträffande? Enligt Jessica Hoopsick ägde ju aldrig ett planeringsmöte då Pinetti var med rum, så då borde han ju inte ha varit inblandad alls? Eller??
 • Varför är jag fortfarande så här förvirrad efter att ha sett alla fyra avsnitten? Känns som om det borde vara minst ett avsnitt till!

Out of Thin Air

out-of-thin-air-documentary-lineup-880x495

 • Vidare till den här dokumentärfilmen om två antagna mord på Island på 70-talet. Man vet inte än i dag om det faktiskt är mord som begåtts, då det varken finns kroppar, motiv eller tekniska bevis.
 • Första intrycket av Erla (en av de som dömdes för mord) är att hon är helt rätt person att vara berättarröst i inledningen av den här dokumentären. Mitt hjärta går sönder för henne.
 • Så himla ojämnt tempo i hur detta fall återberättas. Första 40 minutrarna hade jag mest lust att stänga av, sista 50 minutrarna satt jag framåtlutad med öppen mun.
 • Kan bero på att under första halvdelen tänkte jag om och om igen att det är helt otroligt att så många personer erkänner något de inte gjort, om de inte faktiskt har gjort det. Case closed liksom. Under andra halvdelen bara ”Aha. That’s probably why”.
 • Det är så himla mycket i detta fall som är totalt rättshaveri. Det jag tänkte mest på är varför ingen av de häktades advokater satte ned foten i förhållande till hur deras klienter behandlades i samband med häktning och förhör? Polisen måste ju ha brutit mot så otroligt många lagar och regler?
 • Man har alltså WATERBOARDAT misstänkta på ISLAND på 70-TALET för att få dem att erkänna mord på personer som försvunnit spårlöst och som de inte haft någon som helst koppling till??? Efter att man DROGAT NED DEM???
 • Har dessa personer fått någon form av ersättning av den Isländska staten? Borde de inte få det??
 • Se denna dokumentärfilm. Ge inte upp eller stäng av under första 30 minutrarna bara – förklaring kommer.

 

 

2 reaktioner till “Maria kollar på Netflix igen (nej vi är inte sponsrade) och har en massa tankar om ”Evil Genius” och ”Out of Thin Air”

  1. Haha, det var precis det min instinkt också var! Hoppas jag inte lovat för mycket här nu, men ge den en andra chans – garanterar att sista halvan är bättre än den första. I vilket fall som helst så är informationen som kommer fram i andra halvan CHOCKERANDE. 😦

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s