Sex fiktiva contract killers (eller ja, det är ju åtta egentligen) rangerade från meh till yeah you GO!

Började kolla på Killing Eve på HBO (rekommenderas!!) för ett par dagar sedan (ska se avsnitt sex i kväll, tjohoo!) och kände mig manad till att skriva ett inlägg där jag typ snott Idas upplägg från denna bloggpost.

 

NUMMER SEX

Mr och Mrs Smith.

gallery_movies-netflix-mr-and-mrs-smith

De är normativt snygga, supposedly smarta och dödliga, men ack så TRÅKIGA… Helt okej söndagsunderhållning, men det finns verkligen ingen själ eller mörker alls här. Där det saknas själ och mörker borde det ju däremot finnas en hel del humor för att balansera, men det finns det inte heller… Är jag btw den enda som aldrig haft en crush på Brad Pitt?

NUMMER FEM

Leon och Mathilda i Leon/The Professional

leon_the_professional_jean_reno_movie_stills-hd

Själ och mörker varsågoda. Tusen kronor (och en stor kram, för hur mår du egentligen?) till den som klarar av att se hela filmen utan att gråta. Framförallt är Leon/The Professional en SJUKT bra film och Natalie Portman och Jean Reno briljerar verkligen i sitt samspel. Har svårt att fatta att Natalie Portman var 12 år när hon spelade in den här filmen, när jag var 12 åkte jag rullskridskor och bar runt på en monchichi i en pytteliten resväska. Hade hamnat på plats nummer ett om det inte hade varit för att det är ju fan omöjligt att heja på att ett traumatiserat barn vill lära sig att mörda folk.

 

NUMMER FYRA

Miho i Sin City

2317

När jag skrev denna lista hade jag en inre debatt med mig själv om huruvida det är så att kvinnorna som styr sin egen stadsdel i Sin City är feministiskt eller sexistiskt skildrade i filmen. Det är för länge sedan jag sett den för att jag skulle kunna komma fram till en slutsats – feedback på detta mottages med tacksamhet! Miho är i vilket fall awesome, en ren assassin som inte låter någon gå över de gränser som satts av de som säljer sex i stadsdelen.

 

NUMMER TRE

Nikita/Marie Clement i La Femme Nikita

1514817056-0

Andra Luc Besson-filmen på den här listan! Anne Parillaud spelar narkomana Marie Clement som ”erbjuds en andra chans” av franska regeringen när hon arresteras för mord; att istället bli kontraktmördare. I början går det bra, sen not so much… Hamnar högt på listan av främst två orsaker: grymt bra film, plus man slutar aldrig hoppas på att det ska ordna sig för Nikita.

 

NUMMER TVÅ

Villanelle i Killing Eve

killingeve

Om ni inte redan börjat se den, se Killing Eve på HBO NU!!! Så vansinnigt bra serie! Sandra Oh är så bra! Jodie Comer är ännu bättre! Villanelle är en person med psykopatiska drag som som mördar på uppdrag av en hemlig ”organisation”, men det blir snart ganska tydligt att hon nog hade mördat folk även om hon inte fick betalt för det. Nu kan man ju tycka att det är ganska osympatiskt att jag rangerat henne så högt på denna lista, då det tyder på att jag hejar på henne, men då vill jag påminna alla om att detta är en lista över fiktiva personer och att jag faktiskt själv är förvirrad över varför jag hejar på henne. Eh ja. Se Killing Eve – you will not be sorry!

 

NUMMER ETT

Mindy Mcready/Hit-Girl i Kick-Ass

hit-girl-hits

Om jag hade blivit kidnappad av en knarkkartell i Toronto så hade jag helt klart velat bli räddad av Hit-Girl. Inte minst för att se ansiktsuttrycken på dem som kidnappat mig. Ja, jag inser att det är aningen självmotsägande att jag tycker att det är jobbigare att heja på ett traumatiserat barn över ett annat, men skillnaden här är ju att Kick-Ass innehåller humor, vilket Leon/The Professional inte gör AT ALL. Mindy ÄR ju kick-ass! Vet inte riktigt vad hon skulle ha den där duden i den gröna våtdräkten till…

Sådär, nu har ni lite tv-tips! 😉

3 reaktioner till “Sex fiktiva contract killers (eller ja, det är ju åtta egentligen) rangerade från meh till yeah you GO!

  1. Nu skriver du om science fiction. Bra För min etta är också Kick Ass, Den förta delen. Den andra då hon är i mellersta/ översta tonåren är väldigt dålig, enligt mig. Hon saknar barnets charm, och alldeles för mycket action. Har bara sett sett den en gång, och det räckte…
    Fortsätt med dina #glömda mord och historier” 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s