Jag har hittat en mördare som mördar på tema. Och det är ett konstigt tema.

Hej!

Jag har ju vid upprepade tillfällen uttryckt min leda angående kriminalserier där mördaren outsmarts polisen och mördar på ett tema. Mord som symboliserar de sju dödssynderna, sociala orättvisor, olika dödsstraff i världen, var och en av de sju dvärgarna, etc.

Jag har kaxigt påstått att jag inte vet en enda verklig mördare som mördar på tema. Om man inte räknar thrill/lust/ilska/egen vinning/etc. Och det gör man inte.

Nu kan jag aldrig säga det igen. För jag har hittat en mördare som mördar på tema.

Vad för tema undrar ni? Alfabetet. Alfabetsmördaren. VARFÖR? AV ALLA TEMAN MAN KAN VÄLJA? AV ALLA MOTIV MAN KAN HA så är det här det dummaste jag har hört. Jag hade en kompis som bara kunde ha volymen på teven på ”bra” siffror; 5, 10, 15, 20, 25, etc. Det var okej, annars blundade hon bara. Handlar de här alfabetsmorden om en tvångstanke som går… betydligt längre?

Mellan år 1971 och 1973 blir tre flickor våldtagna och mördade i Rochester, New York. Alla flickorna var 10 eller 11 år gamla, kom från en katolsk familj och levde i fattiga delar av staden. Dessutom började deras förnamn på samma bokstav som deras efternamn. Och staden där de hittades.

abc3

Carmen Colon, Churchville. 
16 november 1971 försvinner 10-åriga Carmen Colon. På eftermiddagen samma dag ser 38 pendlare hur en flicka naken på underkroppen springer längs sidofilen på en bilväg (jag har ju inte körkort så jag vet inte vad det heter, men den där sidofilen där lastbilschaffisar lägger sig delvis för att underlätta omkörning, förstår ni?). En bil backar upp vid henne och en man hoppar ut för att sedan föra in henne i bilen innan den gasade iväg. Ingen larmade polisen.

Två dagar senare hittas hennes kropp 2 mil ifrån platsen där hon senast blev sedd, i Riga precis vid Churchville. Hennes byxor hittas i närheten av sidofältet där flertalet personer såg henne (låta detta inspirera till framtida civil courage, you people)

Ett vittne hade även sett henne vid ett apotek tidigare den 16 november då hon hjälpte sin mamma att hämta ut medicin åt henne. Utanför byggnaden hoppade Carmen sedan in i en bil. Man tror därför att hon kände sin mördare.

broad

Wanda Walkowicz, Webster.

Ett halvår senare den 2 april 1972 försvinner 10-åriga Wanda Walkowicz. Wandas pappa hade dött kort innan dess så Wanda tog mycket ansvar i hemmet. Hon skulle den här dagen handla mat, men när hon inte kom hem larmades polisen omgående.

abc 4

Dagen efter hittades hennes kropp i Webster 2,5 mil från platsen där hon senast sågs. Fallet påminde mycket om Carmens försvinnande. De dog genom strypning och blev utsatta för våldtäkt. På obduktionen upptäcker man en märklig detalj: kort innan döden har Wanda ätit vaniljkräm, något som varken serverats hemma eller blev köpt när hon handlade. Polisen misstänkte att hon fått vaniljkrämen av sin mördare.

Det var också nu misstanken om att de hade att göra med en seriemördare väcktes.

abc 5

Michelle Maenza, Macedon.
Sju månader senare försvinner Michelle Maenza på sin 11-årsdag. Hon hade slutat skolan och letade efter sin mammas väska som försvunnit dagen innan. Michelle hittas i staden Macedon drygt en mil bort 48 timmar efter hennes försvinnande den 26 november 1972. Hon har blivit strypt, våldtagen och klädd i nya kläder. Hon hade ätit hamburgare kort innan hon dog.

En av Michelles vänner vänder sig till polisen med en iakttagelse hon gjort. Hon såg Michelle sätta sig i framsätet i en beige bil vid tidpunkten då hon försvann. Föraren körde vårdslöst och orsakade nästan en olycka.

Även en man tipsade polisen om en beige bil som stod efter en väg i närheten av Macedon. Mannen trodde att bilen var trasig och undrade om han kunde hjälpa till med något, men möttes av en hotfull knytnäve. Mannen med den beiga bilen flyttade sig så hon dolde registreringskylten och sin medpassagerares utseende, men den hjälpsamma mannen kunde ändå se att hon passade beskrivningen av Michelle och skrev även ner den del av registreringsskylten han lyckades se. Ytterligare ett vittne berättar att hen såg en man som stämmer med utseendet på beiga bil-mannens på en restaurang där han serverade cheeseburgare till en gråtande flicka.

abc 7

Den hjälpsamma mannen såg bilen en gång till några dagar senare och kunde rapportera det till polisen. Spåret ledde till en småkriminell man i Lyons, NY. Han var arbetslös och skild och bodde med sina släktingar och dessutom passade hans utseende in på vittnesbeskrivningarna. Den småkriminella uppgav att han hade varit hemma och ringt telefonsamtal för att söka jobb, vilket the phone record kunde bekräfta. Samtidigt kunde någon annan i hans hushåll ha gjort de samtalen. Mannen klarade ett lögndetektortest och blev släppt. Hans namn är okänt.

Polisens teori var att mördaren troligtvis jobbade inom socialtjänsten och till och med kan ha känt familjerna. En misstänkt person tog livet av sig bara månader efter det sista mordet, men han kunde 30 år senare uteslutas med DNA.

kenneth

En annan person som misstänktes var Kenneth Bianchi, yes that Kenneth Bianchi som senare blir en del av Hillside Strangler. Han körde glassbil och befann sig i närheten av två av platserna där flickornas kroppar skulle hittas. Han nekade till brott och fallet blev snabbt kallt. Värt att notera är att Bianchi mördade vuxna kvinnor, inte barn.

Under 1977, 1978, 1993 och 1995 mördas fyra kvinnor i Kalifornien. Alla fyra försörjde sig genom prostitution och hade samma bokstav i början av sitt förnamn och efternamn: Carmen Colon (en annan!), Pamela Parsons, Roxene Roggasch och Tracy Tofoya.

abc

Vad som händer sen är lite oklart. Fram till 2010 då polis besöker efter en 76-årig man som är villkorligt frigiven för att ha snattat damunderkläder i en butik. När de kommer in i huset hittar de ett hundratal bilder på nakna kvinnor i märkliga positioner – antingen döda eller medvetslösa. Det fanns också dagböcker där flertalet våldtäkter på kvinnor och barn fanns detaljerat beskrivna, daterade all the way back to 1950-talet.

home

Ett handskrivet dokument med rubriken ”list of 10” blev ett av nyckelbevisen. Listan innehöll tio geografiska platser. Polisen tror att det var där offrens kroppar blev dumpad och försöker identifiera offren. Nummer 8 ”girl in Woodland, Nevada” identifierades som Sara Dylan som blev mördad 1992. Det visar sig att han även var huvudmisstänkt för mordet på sin hyresgäst Shariea Patton 1981, men kunde inte åtalas förrän 30 år senare. 2013 dömdes han till döden för mordet på de sex kvinnorna, men han misstänks för fler. Han själv uppger att han blev ditsatt. Ännu har fyra av offren inte identifieras. I ”list of 10” beskrivs de som:
Girl near Heldsburg, Mendocinco Co
Girl on Mt. Tam
Girl from Miami near down peninsula
Girl from Berkeley.

abc 6

Som av en händelse är 79-åringen uppväxt i Rochester där de tre första morden skedde och han reste ofta mellan Cali och NY. Men när polisen undersöker honom som potentiell  gärningsman upptäcker det att det inte är mer än dubbelbokstavsinitialerna som är lika. 79-åringen mördade vuxna kvinnor, inte barn och blir sedan friad via DNA.

Barnmorden i Rochester är fortfarande olösta.

 

 

En reaktion till “Jag har hittat en mördare som mördar på tema. Och det är ett konstigt tema.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s