Peter Madsen överklagar strafflängd – men verkar erkänna brott???

Hej hej hallå, är detta ett stoppa-pressarna-ögonblick eller är det bara jag som inte är tillräckligt insatt i juridik för att faktiskt förstå vad det betyder??

I dag skrev åklagarmyndigheten i Köpenhamn följande tweet:

PeterMadsen

När Peter Madsen fick sin dom den 25 april (ni kan läsa mer om det här) så bestämde han och hans advokat Betina Hald Engmark sig omedelbart för att överklaga domen. Jag (och säkert många andra) utgick från att det var skuldfrågan han ville överklaga – då hans advokat genom hela rättegången yrkat på att han enbart skulle dömas för brott mot griftefriden, medan han ansåg sig vara oskyldig till mord.

Nu har jag läst alla artiklar jag kunnat hitta om den här tweeten och alla journalister verkar vara överens: detta betyder att Peter Madsen inte kommer överklaga skuldfrågan, utan enbart försöka få strafflindring. Det är en jättenyhet!! Han var ju så SJUKT fokuserad på att bevisa under rättegången att Kim Walls död var en olycka, men det verkar som om det kanske har sjunkit in nu att ingen tror på honom.

Åklagaren yrkar så klart på att man håller fast vid det livsstidsstraff som Madsen dömts till, jag håller tummarna för att det förblir så. Och som flera andra påpekat; kanske en runda i hovrätten även bidrar till att Kims föräldrar får den ekonomiska kompensation de nekades i tingsrätten?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s