Golden State Killer/EARONS: vad händer nu?

Hej! Allt i följetången om EARONS kan ni läsa i den här kategorin. Så läs introduktionen ifall du känner dig förvirrad eller kolla in andra inlägg i ämnet ifall du vill fördjupa dig ytterligare. 

I fredags var den anhållna mannen i rätten för första gången för att formellt få höra anklagelserna om de två av morden han kommer åtalas för: mordet på Brian och Katie Maggiore.

Just de två morden har de visa tvistat länge om (om man med visa menar amatörutredare på internet hehe) gärningsmannen verkligen var East Area Rapist. I det här inlägget krossas rykten som florerat och det finns info om varför polisen alltid trott att det är EAR som ligger bakom morden.

Sedan i onsdags är JJD anklagad för totalt åtta mord i tre olika counties: Sacramento, Ventura och Orange County.

Totalt tillskrivs Golden State Killer 12 mord (13 om man räknar med Visala Ransacker-perioden som då verkar vara aktuell i det här fallet) i ytterligare två counties: Santa Barbara och Tulare. Det är ännu inte heller bestämt om fallen kommer prövas separat i olika counties eller samtidigt i en och samma rättegång.

Nästa dag i rätten är 14 maj.

I nära framtiden räknas fler åtal komma. Jag tänker särskilt på morden på Cheri Domingo och Greg Sanchez där DNA-spår finns. Och om ni tillåter mig att fundera lite högt, så tänker jag med oro på hur det kommer bli med de mord där det saknas känd DNA-koppling. Räcker det för rättegång? Kommer de läggas ner innan? Finns det annan bevisning? Etc.

Okej det är lite rörigt. Därför har jag gjort en prydlig tabell för att reda ut vilka mord han är åtalad för, var det finns kända dna-spår och vilket mord som hör till vilket county i kronologisk ordning:

LAGET30april

Önskar alla brottsoffer rättvisa och att sanningen kommer fram. För bara runt en månad sedan gick Janelle Cruzs pappa bort utan att få veta vad som hände hans dotter. Det är hjärtskärande.

JJDs tid i rätten i fredags gick som väntat fort. Några minuter. JJD skjutsas in i rullstol och var svårkontaktad och till synes ganska borta. I en dimmiga liksom. Han svarade enstaka ord med tunn hes stämma och visade inga känslor. Hans advokat har senare gått ut med information om att han ska vara deprimerad.

På Internetzzzzz (mvh örat mot marken) tror flera att han spelar svag för att få sympati (precis som Robert Durst som Maria har skrivit flera inlägg om på bloggen). Andra tror att han är svag i kroppen för att han matstrejkar och vägrar prata med någon överhuvudtaget (i vanliga fall rör han sig som en ”pigg 50-åring” enligt Paul Holes). Ytterligare personer tror att han dessutom vägrade infinna sig i rätten så de fick sätta fast honom i en rullstol för att få honom att närvara.

court3

Andra grejer:

1. Brittisk tabloidmedia (och andra) har grävt fram information om hans fd fästmö och kartlagt hennes liv med en ytterst märklig vinkel: att hon skulle ha något med det här att göra. Samtidigt berättar de om hennes liv, hur hon valde en riiiiik man istället (okej jag erkänner att jag skriver detta färgad av personlig värdering, jag menar såklart ”en rik man” utan flera iiiii), lägger ut mängder av bilder och påstår att hon gömmer sig.

Om det nu skulle visa sig att Golden State Killers motiv var kvinnohat för att han blev avvisad så ligger det ansvaret på gärningsmannen. Skulden där den hör hemma, people.

Hon har ingen anledning att kommentera det här. Hon har inget ansvar. Det har den person som vill äga och kontrollera andra människor. VAD SKA MAN GÖRA DÅ? STANNA KVAR 4-EVER HOS ALLA PERSONER PGA RISK ATT NÅGON BLIR EN MÖRDARE?! Jämför tankegångarna med INCELS (som Maria skrev om häromdagen) i dagens klimat där massmord dominerar före seriemord.

För surpriiiiiise en person som utsätter andra för våld för att hen vill kontrollera och dominera tenderar att göra detsamma mot sin partner.

Tyvärr farlig bild att lägga upp nu när jag blivit nämnd på Flashback : – (

2. Kan vi sluta vara fixerad vid hans penis, tack? Åh gud. Jag har noll komma noll procents tålamod när det kommer att diskutera detaljer som säger nada. Jag hade kanske haft det om det först och främst: VAR SANT!!!!!!11

12,7 cm är det genomsnittliga vittnesmålet ifall ni nu vill veta. 13 cm är genomsnitt i USA.

Är det verkligen relevant att skämta om undrar jag ödmjukast. Att sprida eventuella osanningar. Jag bär dessutom ofrånkomligen känslan av att det är aningen förminskande i sammanhanget (den som säger ”höhö som flickan sa” eller liknande DÖR DÖÖÖÖÖÖR) (skoja det var inget dödshot, det är olagligt med dödshot). 50 våldtagna kvinnor kan sluta se sig över axeln, familjer får svar, offer får rättvisa > en liten kuk. Men vad vet jag!

3. True Crime-världen har fått dålig press IGEN. VAD NU DÅ? Jo, personer lägger ut hans familjs kontaktuppgifter på nätet. Recenserar hans ex-frus verksamhet dåligt på bedömningssajter, sprider telefonnummer etc. Kompisar, det är faktiskt så att med frihet kommer ansvar (frihet = sociala medier). Jag brukar ibland bli frestad att gå in och göra en emojiorm när någon snubbe varit otrogen mot en Kardashian. Men stå emot mobbmentalitet! Hans barn visste inget. De visste inte ens att han har varit polis. De går igenom fruktansvärda saker som det är.

4. Paul Holes har utvecklat ytterligare om hur de fick fast honom. Vet inte om ni tycker det är intressant, det är bara det här korta: efter matchen på släktforskningssajten började de spana på tre olika personer i släktträdet, varav närmast släktskap var en tremänning.

6 dagar innan gripandet var de (som vi redan känner till) helt inriktad på JJD och följde efter honom i hopp om att få tag på DNA som han lämnat ifrån sig på offentlig plats.

Imorgonbitti är jag med i Morgonpasset i P3 för att prata om det här. Klockan 8:00 – 9:00, precis efter nyheterna. VI HÖRS!

5. Jag är oerhört emotional och rörd att fler av hans offer genom tiderna kommer ut och berättar sin historia. Hela världen backar er!

En reaktion till “Golden State Killer/EARONS: vad händer nu?

  1. Tack så himla mycket för att du gör det här fantastiska arbetet!!! Så intressant och så välarbetat. Mvh, går inte 36278 gånger per dag för att se om det kommit något nytt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s