Nu du Bill Cosby!

I juni 2017 inleddes en rättegång mot Bill Cosby som anklagades för våldtäkt och sexuellt utnyttjande. Efter 53 timmars överläggning blev rättegången ogiltigförklarad då juryn inte kunde komma överens. Cosby gick fri mot borgen. Det var ärligt talat bara så sjukt konstigt efter alla vittnesmål om övergrepp och maktutövning på högsta nivå.

18586506

Det var under hösten 2014 som den folkkäre komikern och skådespelaren Bill Cosby inte längre kändes som myspappan han spelade i komediserien The Cosby Show. Över 25 kvinnor började då berätta om hur de blivit drogade av Cosby och utsatta för sexuella övergrepp. Det var som att dra ur en propp. Fler och fler kvinnor trädde fram.

nintchdbpict000206580559

Andrea Constand är bara en av ett 60-tal (!!!) kvinnor som under de senaste åren trätt fram och anklagat Cosby för sexuella övergrepp och våldtäkt. I de flesta fall har kvinnorna blivit drogade med lugnande tabletter. Händelserna ska ha ägt rum från 1965 fram till 2008. Tyvärr är de flesta anklagelserna för gamla för att tas till rättegång.

En annan som trätt fram är Janice Dickinson. Hon var också en av fem kvinnor som vittnade mot Cosby i rätten. Hon vittnade om att han drogade och våldtog henne 1982 på ett hotellrum efter att ha fått ett blått piller mot mensvärk.

Andrea är en basketstjärna från Canada och jobbade som verksamhetschef för Temple Universety basketlag när Cosby var hennes mentor. Det som hände henne liknar många andra kvinnors berättelser. Cosby gav Andrea blå piller och sa att det var örtmedicin som skulle få henne att slappna av. Sedan förgrep han sig på henne när hon var på väg att bli medvetslös av dessa piller. Enligt Cosby skedde detta under samtycke. Enligt mig verkar han ha blandat ihop detta ord med något annat.

promo321984281

Nu har en jury ÄNTIGEN funnit Bill Cosby skyldig till anklagelserna att ha drogat och sexuellt utnyttjat Andrea Constand för 14 år sedan. Cosby riskerar upp till 30 års fängelse. Han fälls på tre åtalspunkter av domstolen i sin hemstad Philadelphia. Vad det blir för påföljd kommer att meddelas vid ett senare tillfälle. Jag är rörd till tårar av rättegången, systerskapet och hur dessa kvinnor tillsammans fick en liten gnutta rättvisa till slut!
Det känns som att det är dags att bura in asen en efter en nu.

En reaktion till “Nu du Bill Cosby!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s