EARONS-nytt: 22 kommentarer ang dagens news i fallet.

Det här är en del i vår serie om East Area Rapist aka Original Night Stalker aka Golden State Killer. Alla delar kan hittas i kategorin EAR/ONS

Först vill jag bara berätta att en av mina farhågor har besannats: jag har kommenterats på Flashback.

Som tur var möttes jag av följande gulliga:

flashback

Pustade ut.

Vilket jag inte skulle ha gjort.

Jag har ärekränkts.

flashback2

: – (

Vidare till —> dagens nytt, dagens nytt, tralalala dagens nytt:

1. Jag är ledsen, kompisar, men Paul Holes (önskar att emojis fungerade på den här bloggen pga vill egentligen inte skriva hans namn utan hjärtan runt om) har berättat för media att JJD zips it. Holes tror inte heller att det kommer komma ett erkännande.

2. Jag kan ju känna att det finns en rätt överhängande risk att denna man inte gillar poliser så värst mycket.

3. I och med att han var redo att mörda en månad efter att han fick sparken t ex.

4. En användare på forumet som säger sig ha kontakter på Sac Sheriff’s Department skriver att JJD till och med vägrar äta och dricka. Han ska inte ha sagt något överhuvudtaget och vägrar prata med såväl polis som sin egen familj som har försökt besöka honom.

5. RÖV.

6. Samma användare berättar att när DeAngelo blev gripen ska han ha vägrat samarbeta och mumlat för sig själv ”but I lived a good life. I pushed him out”. Fick på riktigt kalla kårar när jag läste det.

7. Så han anser sig kanske vara separerad från sitt eventuella EARONS-jag. Sonat sina brott. Vad vet jag. Det här kanske är rent hittepå. Användaren skrev också att han har flera bilder på sin mamma ovanför sängen. JJD alltså. Kanske en mamas boy.

8. I Mercury News kommenterar Holes motivet och säger att DeAngelo är en anger retaliatory rapist som troligen riktade den ilska han kände för Bonnie (hans första fästmö vars förlovning bröts) på offren.

9. Och i den här videon berättar han cirka allt. DeAngelo hade blivit så intressant i Holes utredning att han åkte till huset i Citrus Height för att spana. Han funderade till och med på att ba knacka på och be om ett frivilligt DNA-prov eftersom han gjort det här cirka hundra gånger tidigare. Det gjorde han inte. Phewwww.

10. Kanske en mer blygsam ledtråd (såvida man inte är handstilsanalytiker). Det här är JJDs handstil:

handwriting

Som kan jämföras med till exempel Mad is the Word-texten som spårades av en blodhund efter attack nummer 42 i Danville.

EAR-ONS-_Mad_is_the_Word__Back

11. Man kanske ser det tydligast på hans ”t”.

12. Det kan såklart bara vara ett planterat falskt bevis för att förvirra utredare. Obs obs.

13. Jag hörde förresten för någon månad sedan av Winters (författare till Earons-bok) (hon har fö fått se massa hemliga dokument) att polisen håller inne på minst tre texter med avsändare East Area Rapist.

14. Det ska också bli spännande att eventuellt få höra de två delarna av hans *modus operandi* som polisen inte heller har berättat om för allmänheten.

15. I Goleta mördades två ogifta par och ett attackerades vilket ledde till att många trodde att en mördare straffade ”syndare” till den grad att invånarna började sätta upp sina äktenskapsbevis i fönstret. Vilket har gett upphov till misstankar om att ett av hans hemliga MO ska vara bibelrelaterat. Själv är jag något tveksam. Obs! Detta var innan morden kopplades ihop med de andra Original Night Stalker-morden (han fick lokalt först fick namnet Creek Killer i Goleta).

I informationen som Sac släppte i februari ang eventuella andra brott East Area Rapist kan ha begått finns dock en koppling till kristendomen. En boende på Haskell Avenue ser att en maskerad man kollar in genom fönstret och ringer polisen som svarar snabbt. Några dagar senare har någon lagt dit en broschyr om Guds kärlek och skrivit ”Allmost had me next time you die.” på den så det blöder igenom flera sidor. Läs mer om incidenten på Haskell Avenue här.

16. JJDs syster har kommenterat situationen i SacBee och är väldigt ledsen. Hon berättar att hon aldrig haft en aning och knappt kan tro att det är sant, men tänker hela tiden på offren. Det är så sorgligt alltihop.

17. Klockan 22:30 (1:30 pm lokal tid) ska han höras för första gången i rätten. Det är ett arraignment, vilket innebär att JJD ska få formell information om åtalet. Idag handlar det om mordet på Brian och Katie Maggiore som jag har förstått det.

18. Det brukar ta ungefär fem minuter, men jag hoppas att man får höra hans röst åtminstone. Vill höra om den är så high pitched som flera personer vittnat om.

19. Säkerheten i rätten är höjd, både pga man väntar sig mycket folk och för hotbilden mot JJD.

20. Jag frågade en amerikansk person om hur det brukar se ut i rätten vid såna här fall: DeAngelo kommer sitta bakom ett galler och ha på sig en orange overall ala protective custody. Domaren kommer läsa upp åtalet mot honom och fråga om han förstår innebörden. Sedan kommer han få *plea* (alltså säga om han är skyldig eller inte). Slutligen har eventuell försvarsadvokat och åklagare möjlighet att lägga motioner om att ändra innehållet i åtalet, även om det är tidigt i rättsprocessen ännu.

Möjligtvis kan hans eventuella advokat ha en kommentar till media efteråt, men det känns lite tveksam då JJD verkar ha kört på silent treatment än så länge.

21. Den här länken ska tydligen fungera om man vill följa:

http://www.kyma.com/news/national-world/live-suspected-golden-state-killer-arraigned-in-court/735440080

22. Många undrar vilken podcast som täcker det här gripandet allra bäst. Det är Criminology. Mike är BÄST. Och hur insatt som helst. Han har kontakt med flera nyckelpersoner i utredningen och har nära till förstahandskällor.

En reaktion till “EARONS-nytt: 22 kommentarer ang dagens news i fallet.

  1. Omg alltså jag är heeelt tagen! Har tillbringat hela fm med att läsa alla inlägg om detta fallet (jag har funnit en helt ny form av prokrastinering, borde ha pluggat haha). Wow wow wow. Vilken RYSARE. Så jävla läskigt, känner mig lite paranoid nu. Men fan va gött att gubbjäveln är tagen! Tack för dina helt fab uppdateringar!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s