Jag har försökt kartlägga Golden State Killers liv.

SÅÅÅÅ: Jag har alltså försökt kartlägga Joseph James DeAngelo aka Visalia Ransacker aka East Area Rapist aka Original Night Stalker aka Golden State Killers liv lite, vill ni höra? Obs! Den officiella infon är ju hittills cirka att de har anhållit en person och att han heter Joseph James DeAngelo. Han är ännu inte dömd, etc.

1946: föddes i Bath, NY den 8 augusti.

1964: hans föräldrar skiljer sig

1964, juni: gick ur high school i Folsom, Sacramento.

skol

1964, oktober: började basträning i militären.

1965-1967: var gun lineman i norra Vietnam under kriget. Han fick flera utmärkelser och ska ha förlorat ett finger (att ingen märkte det!?). <– ska ha varit hans bror som förlorade fingret.

1970: förlovar sig med Bonnie. En förlovning som sedan kommer brytas.

Under senare våldtäktsattacker ska han ju enligt offret ha gråtit hysteriskt och ropat ”I hate you Bonnie” om och om igen. Många tror ju att exempelvis notoriska seriemördaren Ted Bundys uppbrutna förlovning (eller ja först blev han nekad, sen vann han tillbaka henne, friade till henne och bröt förlovningen på egen hand för att veta att han ”kunde få henne om han ville” om jag minns rätt) är det som drev honom till att bli mördare. Killar som ej kan handle att kvinnor har en egen åsikt. : – ) : – )

1970: jobbade med kranar på byggarbetsplatser

1970-1973ish: Han utbildar sig och gör sin aspirant i Roseville. Någon gång skaffar han sig även en utbildning. Först Sierra college med en *associate’s degree with honors* i police science. Sedan California State University i Sacramento där han tog examen inom criminal justice med inriktning criminal law.

1972, 12 augusti: Bonnie gifter sig med en annan man

1973, maj: börjar jobba som polis i Exeter, utanför Visalia.

1973, maj: första rapporten om att Visalia Ransacker stryker omkring.

1973, sommar: Visalia Ransackers första inbrott med sexuellt motiv. Det kommer bli 84 stycken under tre år.

1973, höst: han gifter sig med sin fru som kommer från Citrus Heights. Bröllopet hålls i Auburn, Sacramento.

1975, september: under ett inbrott försöker han föra bort en ung tjej, men hennes pappa Claude Snelling vaknar och konfronterar DeAngelo. DeAngelo skjuter Snelling som dör av sina skador. Hans dotter kommenterar för allra första gången händelsen här.

McGowenSnelling

1975, december: han blir busted av en polis i Visalia, William McGowen, som bevakar en bostad som tidigare haft mycket VR-aktiviter. DeAngelo avfyrar skott mot McGowen som istället träffar ficklampan. McGowen överlever men förlorar synen på ena ögat.

Här är fantombilderna från tiden i Visalia:

utskrattad

Såååååå de mest utskrattade fantombilderna är de som kanske är allra mest lik honom ändårå?

1976: flyttar tillbaka till Sacramento och blir polis i Auburn, vilket han kommer vara under de flesta attackerna i området.

1976, maj: blir befordrad till sergeant och utreder inbrott och metoder att förebygga dem.

En polis som jobbade tillsammans med honom i Exeter beskriver honom som seriös och supersmart. Han stack ut pga gillade inte att skoja runt, men det fanns inga tecken på att han skulle vara Visalia Ransacker.

Han var trevlig och bra på sitt jobb, men såhär i efterhand säger kollegan till Our Valley Voice att han inte skulle bli överraskad ifall JJD efter skjutningen av Snellning, bytte om och anslöt till sökandet efter gärningsmannen. CREEEPY!

1976, juni: den första attacken av East Area Rapist

1977 bodde DeAngelos svåger på Snowberry Way i Orangevale, 2 km från de båda attackerna i området.

map

1976-1979 attackerar och våldtar han 48 olika kvinnor.

1979, juli: snattar antihundspray och en hammare och slutar sin tjänst istället för att förklara sig och låta någon gräva djupare i det. *Anonyma källor* uppger att han var hysterisk angående att inte hamna i en utredning.

1979, 29 augusti: får sparken.

1979, 1 oktober: den första attacken i SoCal där han kommer få namnet Original Night Stalker. En månad efter han fick sparken är han alltså redo att mörda. Fram till 1981 mördar han nio personer.

1981, maj: Hans sista mord innan fem års uppehåll.

1981, september: Hans första dotter föds.

1981-1986: Fem års uppehåll och lugn för första gången sedan 1973.

1982: ett av hans offer får ett samtal på sitt jobb på Denny’s i Sacramento med meddelandet att han ska våldta henne igen. DeAngelos mamma ska ha jobbat på Denny’s. Oklart om samma dock.

1986, maj: Janelle Cruz blir mördad brutalt.

karta.jpg

1986, november: Hans andra dotter föds i Los Angeles, som alltså ligger mitt i epicentrum av SoCal-attackerna. Enligt CBC Los Angeles ska han ha haft en bostad i Long Beach. 1986 bodde han alltså mindre än 30 minuter bort från Janelle Cruz, hans sista (kända) dödsoffer. Hans storasyster ska också ha bott i Orange County där han mördade.

1990: Fick jobb på Save Marts centrallager i Roseville, precis norr om Sacramento. Där kommer han jobba i 27 år enligt Sac Bee. Han ska även ha jobbat som manager på Pepsi, ingen källa på det dock. Och hans sista jobb innan han gick i pension för två veckor sedan var som truckförare.

1991: Skilsmässa

1991: Offer nummer 7 får ett telefonsamtal där han säger ”you know who this is”. Samtalet varade i nästan en timme och hon kunde höra en kvinna och ett barn i bakgrunden.

1994 – 2018: Hans grannar har dels sagt att han är trevlig och hjälpsam person, men jag tycker vi zoomar in på lite andra uttalanden. En granne säger ”han hade en ilska som bara rann ur honom, han kunde stå och gorma på allt och inget i sin trädgård medan han vandrade i cirklar”.

1994 fick en av hans grannar ett obehagligt telesvar från DeAngelo. Såhär lät det: ”I’m going to deliver a load of death” om inte deras hund slutade skälla.

JJD ska också ha smugit omkring i hans granne Eddie Verdons trädgård och blivit påkommen. Eddie hörde fotsteg i sin trädgård och när han tittade ut sprang DeAngelo iväg och hoppade på en cykel. Eddie kände, kanske inte helt orimligt, obehag rätt länge efteråt.

Han ska även ha varit “nosy and curious about everybody’s business”.

2001: DNA kopplar samman East Area Rapist och Original Night Stalker som samma person.

2001, 6 april: dagen efter Sac Bee publicerat en artikel om att EAR + ONS = true får ett av hans offer ett telefonsamtal där han frågar om hon ”remembered when we played” .

jjd4

2018: Han grips. HLN rapporterar att hans DNA aldrig fanns i någon DNA-databas, men det var ett annat DNA i databasen som ledde dem till honom. Genetiskt fingeravtryck satsar jag mina pengar på fortfarande. Sedan satte de span, följde efter honom till offentligt ställe där de fick tag på hans DNA (enligt en användare på Reddit var det butiken Hobby Lobby) och sen bang boom finkan.

Han ska aldrig ha varit misstänkt eller funnits i någon av rapporterna.

Flera ”terrific” (hennes ord) källor till EARONS-författaren Winters har sagt att DeAngelo verkade förstå varför han blev arresterad och att han nu är pratglad i förhör.

Winters har fått se de sekretessbelagda dokumenten med information om vad han åtalas för och säger att hon blir förvånad över flera av namnen på listan. Två av morden som länge har diskuterats bland sleuths som potentiella EARONS-mord är Eva Taylor 1974 och Julia Wilkenson 1980. MEN ANDRA? OMG!

 

En reaktion till “Jag har försökt kartlägga Golden State Killers liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s