Rättvisa för Kim Wall

Onsdagen den 25 april borde döpas om till Justice Day ärligt talat. Jag antar att ni redan läst Idas inlägg om att man ÄNTLIGEN arresterat personen som misstänks vara the Golden State Killer/EARONS. I dag kom även domen mot Peter Madsen, och alla kändisadvokater (I’m looking at you Leif Silbersky) som spekulerat i att han skulle frias för mord hade FEL.

Peter Madsen dömdes klockan ett i dag till livstids fängelse för mord, brott mot griftefriden och för grovt sexuellt övergrepp.

Lättnaden vi känner alltså.

Det var en enig rätt som dömde Madsen, då de menar att en hel rad faktorer bevisar att detta var ett planerat mord, där han sedan försökte dölja spåren genom att partera kroppen och genom att sänka ubåten.

Ubåten ska konfiskeras. Hoppas de hugger upp den i småbitar och skrotar den när allt detta är över och Madsen sitter inlåst.

Kim Walls föräldrar kommer inte få någon ekonomisk ersättning, men Peter Madsen är dömd att betala 120 000 DKK till Kims pojkvän.

Peter Madsen kommer överklaga domen (vet inte om någon hade förväntat något annat egentligen), men kommer fortsätta sitta fängslad med kontroll av brev och besök fram tills rättegången i hovrätten.

Jag hoppas att detta ger Kims anhöriga en lättnad i allt det svåra. Kims föräldrar var inte med när domen lästes upp i dag, istället befinner de sig i New York för att närvara vid en minnesmarkering för journalister som fallit i tjänsten.

Här kan ni läsa mer om vem Kim Wall var och texter hon skrivit. Här finns gofundme-sidan för Kim Wall Memorial Fund, på samma sida ligger även en jättefin video om Kim som jag tycker att alla borde se.

5 reaktioner till “Rättvisa för Kim Wall

    1. Ja, så himla skönt. Visserligen överklagar han, men har ändå en magkänsla av att de kommer gå på samma linje i hovrätten.

      Gilla

  1. Tack för rapporteringen! Ni har gjort ett jättebra jobb. Nu håller vi tummarna för att det enda som händer om fallet tas upp i hovrätten är att också föräldrarna får ekonomisk ersättning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s