En gripen i East Area Rapist-fallet. Jag berättar allt jag hört!

Allt i serien om EARONS kan ni läsa i den här kategorin.

För första gången i historien (YES SÅ SÄKER ÄR JAG REDAN INNAN PRESSKONFERENSEN!!!!! <– kanske talar av ren och skär iver nu) finns en misstänkt för 12 (13!!! koppling till Visalia finns) mord, 50 våldtäkter och 120 inbrott med sexuellt motiv. Mina fellow utredare med kontakter inom polisen i Sacramento uppger följande (vänligen observera att det är rykten och att felaktig information riskerar särskilt att spridas tidigt i utredningen pga förvirring):

1. Han ska vara 70+. Född i mitten av 40-talet.

sardaway

2. Han erkänner att han är Visalia Ransacker. Efter att McGowen sköts, lämnade han Visalia och flyttade norrut till Auburn. Där blev han anställd som polis, men blev sparkad för att han snattade. Mer om Visalia Ransacker finns i det här inlägget.

3. Han sjunger som en liten fågel i förhör, han pratar massor och erkänner (polis har senare nekat till att han erkänt något öht och varit tyst under hela förhöret).

4. DNA är en match till 100% .

5. Imorgon väntas en presskonferens kl 12:00 lokal tid och I bet my money om att vi får både bild och namn.

6. Han ska ha jobbat som polis i Auburn, Kalifornien. Vilket förklarar en hel del: bland annat hur bevis som pekat på andra kända förövare placerats (?) ut på platsen. Jag tänker t ex att han kände till den misstänkta märklaren som han presenterade sig som vilken redan hade issues med liknande brott, kände till ovanliga efternamn inom utredningsgruppen, etc.

7. Auburn ligger 35 miles norr om Sacramento men gränsar preciiiiis vid Citrus Heights. Alltså exakt utanför East Area Rapists område MEN i ett helt annat county. JAHA känner man igen den strategin eller?

8. Det är ju weird att han kom undan med mord och våldtäkter, men åkte dit för snatteri. Kanske var det något EARONS-relaterat som var så viktigt att stjäla? Eller fall av kleptomani vilket stämmer med hans väldiga rotande i sina offers hem.

9. Tidningen i Auburn ligger nere just nu.

10. På Twitter (ej konfirmerat av personer som jag litar på) pratas det om att DNA-träffen kom från ett register i Australien. I Australien finns en serieförövare med liknande modus operandi som kallas Mr Cruel. En koppling har diskuterats i många många år, men rykten uppger att det stämmer. Obs rykten som är helt obekräftade. Personer med inblick har inte hört något om denna koppling.

11. Det finns ett namn ute på en fd polis i Auburn med historia av hustrumisshandel. Namnet är helt och hållet obekräftat.

12. Denna person, låt oss kalla honom RR, bodde i Folsom 1980 när morden började. Vilket alltså är i närheten av Sacramento och Citrus Heights där flera av hans attacker skedde. Dock återigen: helt obekräftat!!!! Personen har också varit utredd i ett fall där han stalkade en kvinna i 15 år.

13. Även om morden skedde i södra Cali vid tidpunkten så är det rätt tydligt i de geografiska spridningen att mördaren inte hade personlig kännedom. Då hade spridningen varit större – precis som det ser ut i Sacramento. Jag har alltid tänkt att han bodde kvar i Sacramento. Här i t ex Contra Costa ligger alla attacker efter samma väg:

map1

Men återkommer om jag får höra något om koppling till Orange eller Santa Barbara County.

14. Det har bekräftats av flera pålitliga källor (fast obs fortfarande inga tidningar eller officiella kanaler) att det är 100% legit. En person är fast och bunden via DNA.

UPDATE:

15. Nu är namnet ute. Gud vet inte ens vad jag ska säga? SÅ OVERKLIGT.

16. Det började med att någon hittade artikeln med en polis från aktuell kår som blivit sparkad pga snatteri 1979. För antihundspray. Kanske därför han stank så jävligt och inga hundar ville attackera honom?

fast1.jpg

17. Samma person finns just nu anhållen i Sacramento för mord, utan att bli beviljad en borgensumma:

fast2

18. Det ska även ha bekräftats av andra insatta i fallet och under gårdagen blev han förhörd lääääääänge.

19. *UPPDATERAR MED OCENSURERAD BILD* Här är en bild som cirkulerar på honom från hans tid i flottan och som publicerats av bland annat Fox och Sac Bee tillsammans med hans namn: Joseph James Deangelo jr.

jjd2

20. Han ska ha två barn som kom rätt lägligt i tidslinjen ala BTK-style. Den ena föddes 9 september 1981, precis då hans uppehåll på 5 år börjar. Och sedan föds det andra barnet 26 november 1986, ett halvår efter hans sista kända mord.

21. En av hans tidigare partners hette Bonnie!!! Det var aldrig ”Mommy”??. Ni vet när han förbannade ”Bonnie” enligt offret vid attack 26. ”I hate you, Bonny. I hate you, I hate you, I hate you’. Polisen och många andra har trott att han ropade ”mommy” eller att det var ett villospår. Kanske inte alltså.

fast3

Istället äktade han en annan kvinna som han fortfarande är gift med. Hennes jobb? Skilsmässoadvokat (de har dock levt separerade sen 1991).

22. Innan arbetet som polis har han jobbat i konstruktionsbranschen. Jobbet som polis i Auburn (en förort i Sacramento) skedde under hela hans serie i trakten. 1979 fick han sparken, vilket är precis innan East Area Rapist blir seriemördare i södra Kalifornien. Han var även med i flottan.

joseph2

24. Han ska tydligen ha blivit hittad med Familial DNA eller vad som kallas ”genetiskt fingeravtryck” i Sverige. Genom att en person med liknande men inte identiskt DNA hittats (en släkting som kan hittas så pass långt borta som ens sysslingar, eller kanske ännu längre bort).

25. Polisen ska ha haft span på honom ett tag.

26. Tydligen är det en slump att tipset kom in överhuvudtaget. Någon berättade om EAR för någon annan som reagerade. Konversationen ska ha börjat ungefär “have you ever heard of EAR?” enligt Grapevine som uppger att tipset kom in efter någon sett HLNs avsnitt. (det bekräftades senare att det aldrig har kommit in ett tips, allt handlade om DNA)

fast5_5

27. En annan bild som cirkulerar men som jag inte vet källan på, den ska vara från 60-talet. Alltså 10-20 år innan brotten.

28. Han har bott i Visalia. Där han också var polis!!!!!1

29. Han är skriven i Citrus Height i östra Sacramento, där han även attackerade under sin våldsserie. Även Sac Bee (trovärdig nyhetskälla äntligennnnn) bekräftar att han har bott i Sac. Han ska dessutom ha haft en bästa vän som bor i Rancho Cordova.

30. Hans femte offer Jane Carson har blivit uppmärksammad på att ett gripande har gjorts. Och uttalar sig här. Hon känner sig overwhelmed såklart!

map

31. En användare på forumet har kollat i de öppna arkiven och kunnat spåra adressen där denna person bott. Han bodde på samma ställe mellan år 1977 och 1992. Strax norr om området där han slog till:

sac33.jpg

32. Det här ska alltså vara huset han bodde i under de flesta av hans våldtäkter och mord:

earons222

33. Han ska ha tjänstgjort i Vietnam i 22 månader.

34. Han tog examen på Sierra College där han läste kriminologi/police science och tog examen som en ”honor graduate”.

35. Tre dagar efter den här bilden togs attackerade han ett par i Danville:

qBjarMY

36. Mängder av saker lyfts ur hans hem just nu av poliser och FBI. Intressant att få veta om han har kvar sina troféer efter såhär lång tid. Det kryllar av media, bilar och personer som jobbar med fallet. Poliser från bland annat Irvine (där Witthuhn och Cruz-morden skedde) har flugits in.

Det ser dessutom ut som min favvo Paul Holes med solbrillor andra från höger.

fbi

37. Hans grannar beskriver mannen som atletisk och trevlig, men kunde få utbrott.

grannar

38. Här är en tidslinje över hans liv. Det ÄR galet att han inte var en loner som många trott, utan en polis med fru och barn, ute i offentligheten, etc. Rykten går om att han deltog som polis vid informationsmötet i samband med åttonde attacken.

tidslinje

39. Avancerad DNA-teknik ska vara vad som blev genombrottet i fallet, enligt en utredare från Ventura County.

40. I Visalia, där han också jobbade som polis alltså (samtidigt som han eventuellt var Visalia Ransacker) utbildade han ironiskt nog människor i hur man kan förebygga inbrott.

sh

41. Just nu sitter han i ”suicide watch”, alltså i bevakning då risken för självmord anses hög.

42. Janelle Cruzs syster Michelle säger ”I’m so excited and overwhelmed, I’m feeling very blessed today and now I will be able to breathe again.” i samma artikel.

43. Vid sjukhusincidenten uppgav han sin riktiga ålder, ifall det var han (dagen efter en attack som gått snett och EAR hoppat nerför ett högt ”stup” ner i kanalen söker en misstänkt man upp läkarvård med en skadad axel. Sjukhuset anar onåd och ringer polisen, men då är han borta och hans ID var falskt. Efter attacken har han ett uppehåll på ungefär tre månader).

Texten uppdateras löpande!
Presskonferensen är ikväll 21.00 svensk tid. Vill återigen säga att inget ovan har bekräftats officiellt.

sketches

Så länge: här kommer FETA TIPS med dokumentärer som sändes nu våren 2018.

Investigation Discovery

Avsnitt 1
Avsnitt 2
Avsnitt 3
Avsnitt 4

HLNs Unmasking a Killer är också alldeles ny och grundlig:

Avsnitt 1
Avsnitt 2
Avsnitt 3
Avsnitt 4
Avsnitt 5

10 reaktioner till “En gripen i East Area Rapist-fallet. Jag berättar allt jag hört!

 1. Alltså!! Jag har följt med den här bloggen sedan starten och har på ett sånt här aningen gränsfallsvidrigt sätt verkligen FROSSAT i EAR/ONS-inläggen. Det har varit så oerhört obehagligt men samtidigt engagerande plus extremt givande läsning. (Likt allt i bloggen, ni gör den SÅ BRA!) Och det har slagit mig ibland vad det innebär, att han fortfarande är på fri fot. Det har gjort mig alldeles mållös. Och nu! Nu sitter jag bara här och gapar. GAPAR av häpnad. Och not to make this all about er blogg men alltså fatta tajmingen ni prickade med att lansera den (& även hinna presentera EAR/ONS-historiken) ändå?? Hoppas hoppas hoppas det är rätt karl.

  Gilla

 2. Aahhh!!! Det här är typ det största nånsin isf! Så.jävla.sjukt!!! Hade ändå på känn att det var i år han skulle åka fast!! Har varit osunt uppslukad av ear/ons och lyssnat, kollat, läst typ allt. Dock halkat efter med bevakningen sen jag började jobba heltid igen, sån TUR att ni finns alltså! Fick typ hjärtklappning när jag såg inlägget på insta! Väntar ivrigt(!!) på uppdatering kring detta!

  Gilla

 3. Jag ryyyyyyyser över att det kan ha varit så att han var närvarande vid den där town hallen som POLIS!! Tänk alla som har suttit och granskat alla ansikten på de där bilderna och så kan han ha varit en AV POLISERNA?!?!

  Gilla

 4. Trodde faktiskt inte de skulle hitta honom! SJUKT.

  Det har alltid känts som ett så hopplöst fall (typ som Black Dahlia) så bara blivit matt av att läsa om det. Men började lyssna Michelle McNamaras bok igår (!!) och inte tänkt på mycket annat sen dess. SÅ KOMMER DETTA UPP IDAG? Förstår verkligen Michelles fixering och beundrar hur himla genomgående människan var i hennes research, känns mycket sorgligt att hon inte fick närvara vid detta ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s