Öppet brev till Maura Murray!

mysterious-disappearance-maura-murray-crime-documentary

Kära Maura!

Det är några saker jag verkligen undrar över gällande ditt försvinnande. Jag förstår att du tycker att det är konstigt att en random tjej från Sverige som du aldrig träffat eller hört talas om hör av sig på det här sättet! Jag bryr mig genuint om dig och ditt livsöde. Jag ligger ibland vaken på nätterna och försöker knäcka mysteriumet kring dig. Vad som hänt och varför. Om du läser det här så kan du väl mejla mig? Eller ännu bättre, skriva ett brev? Jag hoppas verkligen att teorin om att du jobbar för FBI under ny identitet stämmer. Jag förstår att du inte kan avslöja om det är så men jag lovar att inte berätta för någon. Du kan bara skicka ett mejl där det står ”yes” så att jag vet att du lever? Jag hoppas verkligen att du lever.

Här är några saker som jag funderar över!

1. Vad hände egentligen på den festen som du var på två dagar innan du försvann? Hände det något förskräckligt där? Jag förstår inte varför de som var där verkar så hemliga när de blir utfrågade om denna kväll. Eller är det helt enkelt för att alla var packade och tog droger? Som om någon skulle bry sig om det nu liksom… Nä, jag tror att det hände något på den här festen! Jag önskar att någon, helst du Maura, kunde berätta vad. Jag litar inte riktigt på vittnena. Någon säger att du lämnade festen med en man men ingen vet vem denna man skulle kunna tänkas vara. Var det en helt okänd man på festen? Om det var någon på skolan så borde han ha hört av sig till polisen. Du kanske inte lämnade festen med en man? Sara, en av vännerna som var med dig på festen, har inte kommenterat denna kväll över huvud taget. Varför? Detta gör mig ännu mer misstänksam till att någonting hemskt hände denna kväll. Hon har sagt att hon har berättat sanningen för din pappa Fred och att hon aldrig mer kommer att prata om det. Jag tycker att det är dags att vi pratar om det! Vad hände på festen?!?!

2. Var det verkligen på grund av att du behövde en ny bil som pappa Fred hälsade på dig helgen innan du försvann? Jag vet att du ringt och kollat upp någon annons och sådär men kom han verkligen till UMass för att ni skulle köpa en bil? Eller var han där av någon annan anledning? Det hade ju hänt en del i ditt liv nyligen tänker jag. Du hade en villkorlig dom på dig för det där med kreditkortet, Billy var ett svin och samtidigt skulle du sköta skolan. Du skickade in ett arbete till skolan på natten/morgonen innan du tog bilen och åkte mot New Hampshire och White Mountains. Om du planerat att du skulle rymma iväg så borde du inte ha brytt dig om det? Var Fred arg på dig av någon anledning? Kom han för att hjälpa dig med något annat än att köpa en bil? Frågorna är många.

3. Det ringde någon till dig från New Hampshire samma eftermiddag som du försvann. Vem var det? Denna personen har än idag inte gett sig till känna vilket känns mycket märkligt. Jag undrar om det var någon du skulle träffa, möta upp eller är det ett samtal som inte har någon som helst betydelse för ditt försvinnande?

4. Hur kommer det sig att det tog 13 år innan polisen släppte de sista tagna bilderna av dig (vad vi vet), vid bankomaten? Förstår inte varför de inte släppte dem direkt för att få ut dessa bilder till allmänheten. Var det något/någon annan på bilderna som klippts bort? Jag är ju ingen konspirationsteoretiker så, men är inte detta lite skumt? Funderar på vad som skulle tala för att inte släppa bilderna förrän 13 år senare och kommer inte på något hållbart argument. Hände det något vid bankomaten? Var det någon annan person som fastnade på bilderna? Vem? En polis?

5. Varför ljög du för Butch Atwood när han frågade om han skulle ringa polisen? Du sa enligt honom att du redan ringt efter bärgning men det hade du inte. Var det för att du var rädd för konsekvenserna eftersom du kunde bli avstängd från skolan eller hade du redan då någon annan slags plan? Tänk att det bara tog några minuter för dig att försvinna från platsen utan ett endaste spår. När Butch kom tillbaka efter att ha gått in i sitt hus för att ringa polisen ändå, så var du borta. Hur tog du dig från platsen? Sprang du? Kom polisbil 001 och hämtade upp dig? Hade du bestämt med någon redan som skulle hämta upp dig? Var till och med kraschen planerad? Jag vill inte tro att du blev kidnappad av en seriemördare. Jag vill inte det. Jag tänker inte utgå från det.

Jag har såklart många fler funderingar och frågor men dessa är mest intensiva just nu. Det skulle ju vara bäst i världen om vi kunde bli hemliga brevvänner. Då kan du äntligen berätta allt för någon. Jag kan skriva en bok och lova att inte släppa ut någon information förrän du är redo. Snälla Maura, säg att du lever! Give me a sign! Jag kommer att fortsätta tjata om dig så länge jag lever och jag hoppas att jag en dag får veta sanningen!

1

Hugs and Love from your friend you don´t know you have.
XOXO Majja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s