Urban legends och påhittade mördare vi var rädda för som barn

Någon mer än jag som hade en granne som var ett par år äldre och som älskade att skrämma en med historier om mördare och blottare som enligt dem smög omkring i närområdet? Minns speciellt en gång när jag och min bästa kompis Pelle skulle sova i tält i min trädgård, men efter att granntjejen kom över och berättade mördarhistorier så var Pelle tvungen att gå hem pga han kom ihåg att det var något viktigt han skulle se på TV istället… (Sorry Pelle för uthängningen, i dag är han dock en jättemodig polis!)

2012-10-30-scary-story.png
Bildcred: Justin Boyd

Den historia som min granne berättade för oss den kvällen hade att göra med varför den lokala badplatsen där vi bodde heter ”Frökens udde”. Tänkte att jag skulle återberätta den för er då den är SANN och därför kvalar in under true crime (har ingen aning om den är sann ärligt talat, skulle bli chockad om det visar sig att detta stämmer då det inte finns någon som helst tillgänglig fakta som backar upp det).

47144_33243984
Foto från badkartan.se på badplatsen i fråga.

Det min granne berättade för oss var att en lärarinna var på väg hem mitt i vinternatten och gick då förbi den här badplatsen, men ett gäng rånare överföll henne. Hon var dock snabb och sprang i från dem ut på isen. MEN eftersom det var mörkt såg hon inte isvaken framför sig och ramlade ned i den. Rånarna hade sprungit efter henne och när hon försökte hålla sig fast i iskanten högg de henne med kniv i händerna tills hon släppte taget och drunknade.

Fy vilken vidrig historia, inte konstigt att Pelle gick hem! 😦

Jag har försökt googla mig fram till alternativa förklaringar till badplatsens namn och det finns en lokal författare som tydligen hittat en nedskriven historia från 1927, som handlar om ett rövarband som höll till på andra sidan sjön (på vänster sida där ni kan se berget). De rånade tydligen folk som färdades på vägen som gick på andra sidan berget och gömde sedan tjuvgodset i en håla i berget. Ledaren för rånargänget förälskade sig dock i en väldigt mystisk och fancy överklassdam som han inte hade en chans hos. En dag stoppade rånarna en vagn som kom längs vägen, men den unge mannen i vagnen tänkte inte ge sig så lätt och slogs mot rånarna med sin värja. Till slut dödade rånarledaren den unge mannen, men när mannen fallit ned på marken upptäckte rånaren till sin fasa att det inte alls var en man, utan i själva verket den kvinna han var förälskad i. Han kastade sig på sin häst och red iväg för att aldrig mer synas till igen, medan resten av rånarna länsade vagnen och kastade kvinnans kropp i sjön. Dagen därpå hittades hon borta vid badplatsen.

Jepp, MYCKET troligare att denna historia stämmer…

Hur är det med er – har ni några urban legend-historier om läskiga mördare från när ni växte upp?

En reaktion till “Urban legends och påhittade mördare vi var rädda för som barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s