Vem då Maura Murray?!?

Jag vet att många hardcore truecrimers är trötta på fallet Maura Murray men jag tänker att det kan finnas någon bundsförvant där ute som inte är det. Alternativt någon som inte hört talas om detta fall ännu, trots den evighetslånga podcasten ”Missing Maura Murray”…

Här kommer en mycket förvirrad recap only for you!

Maura föddes i Hanson, Massachusetts den 4 Maj 1982. Hon växte upp med två äldre systrar, Kathleen och Julie, samt en yngre bror, Kurt. Föräldrarna, Frederick och Laurie, skilde sig när Maura var sex år och hon bodde mestadels hos sin mamma.

Foton: mauramurraymissing.org

Maura beskrivs som en helt vanlig (vad nu det är) 21-årig kvinna som pluggade omvårdnad på University of Massachusetts, UMass. Hon jobbade som säkerhetsvakt på campusområdet för att dryga ut studentkassan och för att finansiera sina studier. Hon älskade löpning och enligt löptränaren betraktades Maura av många som den snabbaste kvinnliga löparen i delstaten som förstaårselev.

Maura hade en on- again-off-again boyfriend vid namn Bill Rausch, även kallad Billy. De hade ett minst sagt stormigt förhållande med pauser, uppbrott, försoningar, otrohet och bråk. Billy var bland annat otrogen med Mauras systers kompis vilket satte djupa spår i Maura.

aCelibrityFacts
Maura och Billy. Foto: Ecelebrityfacts.

Den 9 Februari 2004 kraschade Maura sin bil i Haverhill, New Hampshire, på Route 112 i närheten av White Mountains. En boende i området hörde kraschen och erbjöd sig ringa efter hjälp men Maura sa att hon redan ringt bärgningsbil (vilket hon inte hade gjort). Olyckan rapporterades till 911 av en annan granne 19:43, polisen anlände 19:46 och Maura var då borta. Ingen har sett henne sedan dess.

Jag tänkte börja med att backa tillbaka till November 2003 då en student vid UMass märkte några konstiga dragningar på sitt kreditkort. Det visade sig att någon använt denna students kreditkortsnummer för att beställa mat från tre olika pizzerior. Som ni kanske redan räknat ut så var det Maura Murray. Hon gav först ingen förklaring till polisen om detta men sa vid ett senare tillfälle att hon hittat ett kvitto i en papperskorg och därefter använt kreditkortsnumret. Alltså hade hon en villkorlig dom på sig för detta. Den skulle avskrivas Februari 2004 om hon inte hamnade i något mer trubbel. Skulle hon till exempel bli stoppad för rattfylla fanns risk att bli avstängd från skolan. Summan för detta bedrägeri var inte ens 80 dollar. Jag berättar detta för att det har betydelse för de teorier som uppkom efter hennes försvinnande.

Vi spolar nu fram till 5-8 Februari 2004 eftersom det är intressant vad Maura gjorde dagarna innan hon försvann. Enligt mig i alla fall. Dessa händelser kan ha med försvinnandet att göra. Det kan även vara så att denna info är helt irrelevant i detta mysterium. Hur som helst är det mycket märkligt och förvirrande hela alltet!

5-6 Februari Maura ringde sin syster Kathleen när hon jobbade natt som säkerhetsvakt och blev så upprörd efter samtalet att hon nästan kollapsade. Det är oklart exakt vad pratade om. Chefen blev informerad om att Maura satt och grät vid sitt skrivbord och var okontaktbar varpå chefen försökte prata med henne. Det enda Maura fick fram var ”My Sister”. En kollega tog hand om henne och såg till att hon kom hem.

Något annat som hände denna natt är att en student blev påkörd i en hit-and-run olycka på campus-området och skadade huvudet allvarligt.

7-8 Februari Fred Murray åkte från sitt hem i Conneticut till UMass för att hjälpa Maura att kolla efter en begagnad bil. Det blev inget bilköp och det är oklart om de ens tittade på bilar denna dag då det inte finns några bevis för detta. Senare åt de middag med en vän till Maura på en pub i Amherst. När de käkat åkte de till en spritaffär där Maura och vännen inhandlade alkohol till kvällens fest. Maura lånade sedan Freds bil, körde honom till ett motell i Amherst och åkte därefter tillbaka till skolan för att gå på fest. Freds bil skulle hon köra tillbaka dagen efter men av någon anledning blev det inte så. Maura lämnade istället festen halv tre på natten och sa att hon skulle köra bilen till motellet.

När Maura lämnade festen var hon med om en olycka. Hon kraschade sin pappas bil i ett räcke. Polisen kom dit och bilen forslades bort. Hon lyckades ta sig från olycksplatsen utan att få en anmälan på sig för att ha kört alkoholpåverkad och skadorna täcktes av bilförsäkringen. Maura blev avsläppt på motellet (av bärgningsbilen?) där hon använde Freds telefon för att ringa till sin pojkvän Billy, som är militär och stationerad i Oklahoma. På morgonen 8 Januari hyrde Fred en bil och
släppte av Maura vid UMass innan han körde hem igen.

Detta gjorde Maura 9 Februari innan olyckan:
Skickade mejl till skolan och arbetet där hon skrev att hon skulle vara borta några dagar pga ett dödsfall i famliljen trots att inget sådant skett.
Sökte vägbeskrivning till Berkshires i Burlingtong, Vermont.
Ringde och kollade efter lediga stugor i New Hampshire-området.
Mejlade och ringde Billy.
Tog ned allt hon hade på väggarna i sitt studentrum och la sina tillhörigheter i lådor.
Gjorde ett uttag på 360 dollar.
Handlade Kahlua, vodka, vin och Baileys.
Lyssnade av sin telefonsvarare.

Ja, ungefär så… Ingen blev klokare av detta va?
Efter dessa märkliga dagar som ledde fram till Mauras försvinnande finns det såklart spekulationer och teorier i oändlighet om vad som faktiskt hände och varför. Jag låter er klura på det ett tag innan jag återkommer med några av teorierna och info som förvirrar detta ännu mer…

 

 

 

En reaktion till “Vem då Maura Murray?!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s