Ditt SoMe-survivalkit för kvinnodagen!

I dag är det internationella kvinnodagen! Nu har ju jag rensat ganska friskt i mina kompislistor på sociala medier – just för att jag inte orkar med ”inte alla män”-män och andra kränkta individer som ska gnälla varje gång jag lägger upp mina manshatar-inlägg (skoja. nejdå. jodå. nejdå.) på wallen, men jag tänkte ge några bra TIPS på grejer man kan dela i dag. Här kommer allt från pepp till faktabaserat till håll käften-förbannat; håll till godo!

Jag älskar f.d. kriminologen, huskurage-grundaren och kickass-personen Nina Rung! Hon har skrivit en skitbra text om praktiska tips på vad man rent konkret kan göra för att förbättra levnadsvillkåren för kvinnor och icke-binära, istället för att köpa rosor och annan sån skit. Du hittar den HÄR.

Nina Rung

Bild: Screengrab från Metro

Skribenten, konstnären och kreatören Jessica Hallbäck har gjort ett par riktigt bra illustrationer om VARFÖR man inte säger grattis!

 

 

A couple for the nerds from a fellow nerd. ❤

 

Bilder: Okända källor

Ett par för dem som inte ORKAR allt jävla tjat om att det borde finnas en mansdag också:

 

Bilder: Lina Neidestam och okänd källa

En text av aktivisten och modellen Munroe Bergdorf om varför intersektionalitet är viktigt på kvinnodagen, du hittar den HÄR:

Munroe Bergdorf

Bild: Screengrab från The Independent

En klassiker signerad Emanu Garnheim!

Emanu Garnheim

 

Och för lite extra pepp, läs den här listan på fantastiska personer som gör världen till ett mycket bättre ställe att leva!

list

 

Veckorevyn var ju en riktig skittidning när jag var 13 år – bara en massa artiklar om hur man skulle få killen man var kär i och smala, vita modeller som gav sina bästa skönhetstips (spoilervarning: drick MASSA vatten). Plus att de sponsade Fröken Sverige-tävlingen… Oh well, de verkar gå i en helt ny riktning nu och jag gillar den här videon de postat i dag:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVeckorevyn%2Fvideos%2F1901406586558927%2F&show_text=0&width=476

 

That’s all folks! Hoppas ni får en strålande kvinnodag med minimala doser av manlig kränkthet!

Fresh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s