Making a Murderer: allt vi vet om nya spinoffserien och säsong 2.

Convicting a Murderer.

Hohohoho! Förra veckan kom beskedet att en spinoff på Making a Murderer är på G: Convicting a Murderer. Dokumentärfilmaren Shawn Rech ligger bakom den och vill visa nya sidor av det uppmärksammade fallet Steven Avery mot State of Wisconsin.

Shawn Rech tycker att Making A Murderer var alldeles för ensidig och vill lyfta nya vinklar; t ex berättelser om det trauma personerna inom legal enforcement som blivit dömda av folket istället för i rätten har upplevt.

Han säger att han kommer ha “unprecedented access to District Attorney Ken Kratz, Lead Investigator Tom Fassbender, and other major players in State v. Avery”  

kratz

Hur köpt enöga är man om man blir lite lite irri av att bara tänka på hans självgoda röst? SKOJADE kanske med den där GIFen (var den enda som fanns på honom?), så nu kommer en true cooling:

gif3.gif

Tillbaka till ämnet: serien är inte kopplad till Netflix, åtminstone inte ännu. Rech söker fortfarande plattform.

Making a Murderer season 2.

meme2

Under tiden jobbar Netflix med nästa säsong: som enligt tidigare uppgifter ska komma någon gång under detta år!!!

Att det nu faktiskt är detta år samtidigt som det inte har kommit något datum eller någon trailer är lite oroväckande. Men under pressturnén fick vi höra att den ska handla om:

”This next chapter will provide an in-depth look at the high-stakes post-conviction process, as well as, the emotional toll the process takes on all involved. There is a ton of info that wasn’t explored just in the confines of the episodes we’ve already done”.

Mer Steven Avery väntar alltså!

Vad har hänt sen senast!? Senast = säsongsfinalen av säsong 1.

Kanske störst av allt: Brendan blev dömd till frihet. BLEV. En federal judge har dömt att Brendans erkännande inte var frivilligt. Han blev tvingad att säga saker som han inte menade. I domen står det bland annat att erkännandet inte var konsekvent och hade stora hål i händelseförloppet. Dacey berättade inte riktiga minnen utan bara vad han trodde att utredarna ville höra. MEEEEEN! Det här har nu överklagats från någon på högre ort (?).

Och han sitter kvar.

Steve sitter fortfarande inne och håller på att fnula på en ändrad ansökan pga har ytterligare testresultat och vittneförklaringar.

Ken Kratz har erkänt att han var  “a dick” under rättegången och håller enligt uppgift på att skriva en bok om fallet.

Vad fan är sanningen då? VA? VA?

meme5

Vem vet! Men jag vet att en alltid ska vara källkritisk. Till exempel: Steven Avery har ett större brottsregister än man får se i serien: med vålds-  och sexualbrott. Manitowoc County har tagit emot rapporter över flera händelser av kvinnofridskränkning – både mot Lori och Jodi.

Kratz har uttalat sig till tidningen People om att Avery hade tagit emot Teresa Halbach endast klädd i en handduk och att hon berättat för sin chef att hon var rädd för honom.

Annat som inte nämndes i dokumentären ska vara att Avery har eldat upp en katt (!?) i en brasa. Han ska ha använt ett falskt namn när han kontaktat Auto Trader för att få Teresa till sin gård. Enligt Appleton Post Crescent ska Avery ha berättat för andra interner under sitt första fängelsestraff att han ville bygga en tortyrkammare där han skulle tortera och döda en ung kvinna.

On top: ballistics experts anser att den ”planterade” kulan har kommit från Averys vapen.

Samtidigt pekar Steven sitt finger mot sina bröder som tydligen också har blivit dömda för sexualbrott.

MEN! När det kommer till falska domar har 75% ett eller flera ögonvittnen som inte talar sanning eller misstar sig. Av dessa lögner eller misstagningar (ja det är ett ord nu) handlar 27% om falska bekännelser. Ungefär 50% handlar om bedrägeri när det kommer till vetenskap och experter. Och mer än 33% handlar om suppression of evidence av polisen.

Vi kan vänta en spännande fortsättning i jakten på the truth. Och hoppas att Teresas familj och andra inblandade och anhöriga får ett avslut. Brasklapp: vi får inte glömma att det här är verkliga människor och deras liv.

gif4

3 reaktioner till “Making a Murderer: allt vi vet om nya spinoffserien och säsong 2.

 1. Kommer in sent här, men uppeldning av katt nämns i dokumentären. Avery satt tydligen i fängelse för detta (?) när hans första barn föddes. Han ursäktade det med att han var ung och dum. Just detta med sexualbrott, våld, djurplågeri och blottning talar ju inte direkt för honom 😦

  Gilla

  1. Åh tack för infon!

   Nä men precis. Jag känner såklart att LE har begått grova misstag, men det känns så synd att Making a Murderer förlorar i trovärdighetspoäng (som att jag har en tabell över trovärdiga aktörer?). Fel att vara transparent bara? Det skulle de säkert tjänat på i slutändan.

   Har du sett The Jinx? Exakt så vill jag att dokumentärer ska vara. Transparenta. MaM (är det en godtagbar förkortning? det här är egentligen inte mitt område) har ju också en fett spektakulär story, man hade inte behövt undanhålla saker.

   Gilla

   1. Exakt, blev lite besviken över detta efter att ha sett MaM och började läs på lite. Har inte sett The Jinx, måste definitivt göra det! (Bra tips, behöver få tiden att gå de två sista vidriga veckorna av graviditeten hehe.) Tack för en great blogg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s