Netflix-tips!

Antar att de flesta som läser denna blogg även gillar att hänga på Netflix för att få sin true crime-fix?

Jamen då så! Då tycker jag att en lista med Netflix-tips är på sin plats – feel free att fylla på i kommentarfältet!

1. Making a Murderer

making-a-murderer

Du har inte sett den sa du? Vad gör du här i så fall? Stick i väg och se den – bara gört!! En helt vansinnig historia om hur en man släpps fri efter 18 år i fängelse för en överfallsvåldtäkt han inte begått och sen arresteras för ett mord, efter att han stämt sitt home county Manitowoc på $36 miljoner. När du tror att saker och ting inte kan bli konstigare, så BLIR DET KONSTIGARE!

2. The Keepers

image

Min favorit på Netflix tror jag – helt galet tragisk dokumentärserie om ett mord på en katolsk nunna och hur det visar sig att mordet antagligen är en del av något mycket mer omfattande och vidrigt än vad man någonsin kunde ha trott. Ett bra tips för den som totalt vill tappa tron på den katolska kyrkan!

3. Amanda Knox

0916_UK_EN_BT_AmandaKnox_WebsiteFeature_648x365

Det var väl ingen som missade de braskande löpsedlarna om ”Foxy Knoxie” i början av 2000-talet? Detta är en dokumentär där Amanda själv berättar vad som hände och hur mordet på hennes rumskompis vreds till att bli något helt annat i media.

4. The Confession Tapes

confession_696x366

En serie i sju avsnitt, baserat på fristående händelser. Genom rekonstruktion och intervjuer berättar morddömda personer om hur de manipulerats/tvingats till att erkänna mord de inte begått.

5. The Life and Death of Marsha P. Johnson

marsha-p-johnson-netflix

Se den för att först och främst få en inblick i livet till en av transrörelsens pionjärer! Var dock medveten om att denna dokumentär inte är helt oproblematisk, då det efter Netflix-premiären kom fram att filmskaparen troligtvis har stulit idèn och en massa research från transaktivisten Reina Gossett som arbetade på en egen dokumentär om Marsha. Rekommenderar dokumentären pga Marsha var en historiskt viktig person som dog under tragiska (och mystiska) omständigheter, men hade hellre sett Reina Gossetts dokumentär om henne.

JOKER! The 13:th

13th_peabody_2016_winner-titlecards

Detta är ju inte RIKTIGT en true crime-dokumentär då den inte handlar om ett enskilt fall, men den är så viktig och bra att jag måste tipsa om den ändå! Plus att den var Oscarnominerad! Ava DuVernay granskar det privatiserade fängelsesystemet i USA. Hur kommer det sig egentligen att en så stor procentandel av USA:s svarta män sitter fängslade? Finns det månne någon som tjänar pengar på detta…?

En som jag inte gillade: Casting JonBenet

casting-jonbenet

Det var något med den här som bara kändes…. off… Sensationalistiskt på något sätt? I dokumentären följer man invånare i Colorado medan de går på audition för en film om familjen Ramsey och mordet på deras dotter JonBenet.

På min ”att se”-lista:

The Witness, Wormwood och Out of Thin Air

2 reaktioner till “Netflix-tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s